Ce este un podcast?
Podcastul a inceput sa prinda tot mai mult contur in Romania, deoarece in ultimii ani, foarte multe vedete de la noi din tara, si-au deschis unul sau mai multe canale de podcast, pe diverse subiecte. Acesta este practic ca o emisiune de radio cu mai multe episoade, pe care le poti asculta atat in varianta de online cat si offline. Aceste podcasturi pot avea o durata mica, sub zece minute sau pot fi lungi cu o durata de aproximativ patru ore, insa, marea majoritate a acestora au o durata medie de la 30 minute pana la aproximativ 1 oră. Podcasturile pot fi fie doar audio cat si video.
Denumirea de podcast vine de la iPod, un jucator important de tehnologie folosit pentru redarea muzicii si cuvantul casting care inseamna transmisie.
Daca alegi sa asculți online un podcast poti face acest lucru foarte usor de pe orice device ce are program ce suporta MP3 deoarece in esenta podcastul , asta este de fapt, un fișier MP3. Se pot asculta podcasturi atat de pe PC sau direct de pe smartphone cu iTunes sau Google Play.
Cert este ca aceste pare ca este viitorul, putem sa accesam cu totii podcasturi pe diverse domenii de activitate precum tehnologie, istorie, divertisment, cultura geenrala si lista poate continua.
Ce este podcastul TEHNOCULTURA?
Podcastul Tehnocultura este un podcast tehnologie , care de 2 ani de zile a reusit sa ajunga la 102 episoade interesante despre cultura generala legata de tehnologie, stiri si gadgeturi pe care le folosim zi de zi. Acest podcast ii are ca autori pe Manuel Cheța, un blogger cunoscut din 2010 si pe Vlad Bănică, creatorul podcastului Diasporacast.
Trebuie sa recunosc ca am fost foarte curioasa sa vad despre ce este vorba intr-un episod din podcastul Tehnocultura asa ca am ascultat nu unul, ci doua episoade care la prima vedere mi s- au parut exagerat de lungi, 2 ore. Mi-am pus frumos castile la smartphone si l-am pus de cateva ori pe pauza insa am reusit sa inteleg in mare parte ideile principale despre care s-a discutat. Am aflat ca este practic vorba despre o discutie saptamanala intre cei doi autori, diversi invitati si comentatori. O discutie amicala as zice eu, pe un ton placut, cu cuvinte alese cu grija, pe intelesul tuturor.
Ce am inteles eu din cele doua episoade? Am înțeles ca am cam ramas in urma cu tehnologia, dar ca ,pot afla multe lucruri despre ce se afla acum in trend, gadgeturi, programe de memorat parole, cat costa, ce avantaje si dezavantaje, sau cu ce pot fi inlocuite acestea . Ca mama de 3 copii, dintre care 2 baietei de 7 si 9 ani am realizat ca imi este de real ajutor acest canal de podcast deoarece pot sa aflu despre console, tastatura si mouse de gaming mai performante si mai accesibile . Ba mai mult pot afla despre programe recomandate pentru copii cât și diverse programe de urmarit activitatea acestora.
Copiii mei sunt prioritatea mea numarul 1 si nu ii pot opri sa aiba acces la tehnologie, pentru ca sunt constienta ca asta este viitorul si au nevoie sa cunoasca cat mai multe lucruri in era tehnologiei. Cand vor mai creste o sa le arat si lor acest podcast de tehnologie sau poate vor face cei de la Tehnocultura niste podcasturi mai scurte pe intelesul copiilor. Nu zic ca nu se vorbeste in acest podcast pe intelesul tuturor, doar ca cei mici se plictisesc mult mai repede si nu pot sta intr-un loc nici 10 minute d-apoi 2 ore.
Acest lucru l-as schimba la acest podcast si mi-ar face mare placere sa vad in curand si aceste episoade pentru copii prin care sa ii indemen pe cei mici sa stea la calculatoare doar pe anumite programe. Ca parinte mi-as dori sa stie si ei sa se fereasca de pericolele din online si cred ca toti parintii imi inteleg foarte bine frica.
Dragi cititori voi ati ascultat vreun episod din podcastul Tehocultura? Ce anume v-a placut la acesta sau ce credeti ca ar trebui schimbat?
Acest articol participa la SuperBlog 2022.
[…] Ce este un podcast? […]