Primul contact cu lumea cristalelor

In copilarie nu am fost cea mai sociabila fata, insa cu prietenii adevarati de atunci am reusit sa pastrez legatura si in ziua de astazi. Avem atat de multe amintiri impreuna incat ni le amintim cu drag de fiecare data cand ne vedem. De la prietena mea din copilarie am invatat foarte multe lucruri, ea fiind mai mare decat mine, ii placea sa imparta cu mine toate informatiile culese de prin carti. Cristinei ii placea foarte mult sa citeasca , majoritatea timpului si-l petrecea la biblioteca scolii si era pasionata de pietre. Imi spunea mereu ca ea cand se va face mare va avea o cutie de bijuterii plina cu pietre semipretioase pe care le va inchide cu cheie pentru ca sunt deosebit de valoroase .

Intr-o zi am mers cu Cristina intr-un magazin nou deschis si am vazut pentru prima data cum arata in realitate pietrele semipretioase. Le vazusem pana atunci decat prin reviste si prin carti iar acum le aveam in fata noastra si le puteam atinge. Spre surprinderea noastra nici nu costau atat de multi bani  pe cat credeam noi. Doamna vanzatoare ne-a vazut atat de entuziasmate si ne-a facut cadou doua bratari despre care ni s-a zis ca au puteri tamaduitoare. Erau confectionate din chipsuri de howlit si obsidian, pietre semipretioase cu o mare insemnatate.

Ajunse acasa am cautat mai multe informatii despre pietre. Asa am aflat ca piatra de howlit semnifica puritatea sufleteasca si interioara, ajuta la o mai profunda  intelegere a sinelui, a vietii si a lumii. Piatra de obsidian este de fapt o sticla formata natural  din roca vulcanica si este un bun gardian al sufletului avand puternice proprietati de curatare emotionala.

Noi le-am numit bratarile prieteniei si ne-am promis solemn ca le vom purta mereu. Pentru noi au fost cu siguranta cele mai frumoase bratari si cele mai valoroase,desi de-a lungul timpului am mai avut contact cu alte cristale. Strangeam mereu bani la pusculita si reveneam cu drag la magazinul in care am facut cunostinta cu acele pietre stralucitoare.

Anii au trecut atat de repede si drumurile noastre aveau sa se separe in scurt timp. Cristina avea sa sustina examenul de bacalaureat si apoi urma sa mearga la facultate. Stima cat de mult ii plac cristalele si cat de mult crede ea in puterea acestora asa ca m-am apucat sa caut intens acele pietre care o vor ajuta pe prietena mea sa aiba cele mai bune rezultate la invatatura.

 

8 cristale care ajuta memoria

 

Am gasit ca exista 8 astfel de cristale :Malachitul, Lapis Lazuli, Citrin, Turmalina, Carneol, Fluorit, Hematit si Calcit . 

M-am decis atunci sa caut cateva bijuterii care sa contina aceste pietre si am descoperit StoneMania un magazin  in care sunt expuse peste 20.000 de produse din categoriile Cristale naturale,  Aromaterapie si Feng Shui si unde am gasit cele mai frumoase bijuterii potrivite pentru prietena mea. Nu puteam sa iau toate bijuteriile desi imi doream tare mult sa o ajut sa aiba cea ai buna concentrare insa m-am oprit la Malachit si Fluorit, pietre semipretioase verzi, fiind si culoarea ei preferata, care au puteri tamaduitoare de

Am ales o pereche de cercei cu Malachit.

 

Si un pandativ din Fluorit verde slefuit

Aceste 2 bijuterii i-au placut foarte mult prietenei mele si i-au purtat noroc la ambele examene, atat cel de bacalaureat cat si la examenul de admitere la facultate.

Acest articol participa la SuperBlog 2022.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *