Parenting tips: Cum iti poti ajuta copilul sa fie mai SOCIABIL

Comunicarea este un aspect important in viata oricui, cu atat mai mult in cazul copiilor, care sunt inca in formare. Pe langa faptul ca relatiile cu cei din jur sunt esentiale pentru dezvoltarea armonioasa a acestora, orice junior are nevoie sa socializeze cu alte persoane pentru a-si putea depasi timiditatea si anxietatea. Chiar daca unii prichindei sunt mai timizi decat altii, parintii pot influenta in mod pozitiv chiar si un copil foarte retras.

Iata cum iti poti ajuta copilul sa fie mai SOCIABIL si mai prietenos:

  • Pune accentul pe activitatile recreative

In cele mai multe dintre cazuri, copiii retrasi, introvertiti reusesc sa isi fac prieteni daca se afla intr-un mediu relaxat si intr-o ambianta placuta. Tocmai din acest motiv, ar trebui sa pui accentul pe activitatile recreative pe care le desfasoara copilul tau. Mai mult decat atat, daca, de exemplu, acesta refuza sa isi petreaca timp in parc sau in aer liber, din cauza fricii de interactiune, il poti motiva cumparandu-i o bicicleta sau o pereche de role. In cazul in care este prea mic pentru mersul pe bicicleta, ii poti comanda o tricicleta pentru copii de pe site-ul Strollers sau o bicicleta fara pedale. In orice caz, daca il vei incuraja sa isi petreaca mai mult timp in locurile de joaca, fara indoiala, prichindelul va cunoaste o multime de copii si, usor, usor, va ajunge sa socializeze si sa isi faca prieteni.

  • Organizeaza intalniri cu colegii lui

In primul rand, pentru a-l putea ajuta pe cel mic sa fie mai sociabil, trebuie sa ii asiguri acestuia un camin confortabil si primitor, care sa il faca sa se simta in siguranta. In acest sens, poti cauta pe https://www.magnetcenter.ro/panouri-radiante cele mai eficiente sisteme de incalzire, care te vor ajuta sa transformi locuinta intr-una cu un maximum de confort. In al doilea rand, poti organiza intalniri cu colegii lui, de gradinita sau de scoala, chiar la voi acasa, astfel incat prichindelul tau sa se simta in elementul lui atunci cand interactioneaza cu ceilalti. Fara indoiala, daca se va simti stapan pe situatie si va sti ca se afla in siguranta, in propriul lui camin, va avea mult mai mult curaj sa initieze conversatii sau sa isi invite colegii la joaca.

  • Inscrie-l la un curs extrascolar

O alta modalitate prin care il poti determina pe cel mic sa fie mai prietenos si mai deschis este acea de a-l inscrie la un curs extrascolar. Indiferent daca optezi pentru cursuri de dans, de teatru sau de pictura, in mod cert, astfel de activitati il vor face pe prichindel sa fie mai comunicativ. In plus, cu aceasta ocazie, isi va descoperi sau isi va dezvolta talentul si, totodata, va invata sa fie mai organizat.

In concluzie, chiar daca, uneori, juniorii au tendinta de a refuza interactiunea cu alti copii, daca vei pune in practica aceste sfaturi vei reusi sa iti ajuti micutul sa devina mai sociabil, oricat de retras ar fi.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *