Cinci motive pentru a citi mai mult in noul an

Te-ai apucat de prea multi carti insa nu ai reusit sa termini nici una dintre ele? Nu poti sa te mobilizezi sa incepi sa citesti cartile pe care le-ai cumparat sau le-ai primit ca si cadou? Ai vrea sa gasesti raspunsuri la intrebari care te preocupa, sa iti imbunatatesti stilul de viata sau sa ai succes in ceea ce faci? Daca raspunsul la oricare dintre aceste intrebari este afirmativ, cu siguranta ai nevoie de mai multa lectura. Iar asta se poate face printr-un singur lucru – mobilizandu-te, motivandu-te si mai ales… alegand cartile potrivite, din locurile potrivite.

Asadar, sa privim la cele mai intalnite motive pentru care ar trebui sa citesti mai mult in noul an de care ne apropiem cu pasi atat de repezi:

  1. Cititul cartilor iti imbunatateste concentrarea si atentia

Spre deosebire de lecturile scurte (social media nici nu poate fi pomenita aici), cartile iti cer perioade mai lungi de concentrare. Te obliga sa fii atent intr-un singur punct, vreme mai indelungata. La inceput, s-ar putea sa iti para dificil. Insa, in timp, acest lucru iti poate imbunatati puterea de concentrarea si atentia.

  1. Lectura te ajuta sa ai abilitati verbale mai bune

Chiar daca nu devii automat un expert in comunicare, daca citeste, dupa o perioada, vei observa ca iti gasesti mult mai multe cuvinte, in timpul conversatiilor. Vei putea sa exprimi ce vrei, ce simti sau ce crezi intr-un mod mai usor si mai rapid. Vei fi mai eficient in comunicarea ta de zi cu zi.

  1. O memorie mai buna

Cum asa? Atunci cand citesti, mintea ta isi aloca mai mult timp pentru a gandi, a procesa informatiile, a privi mai profund anumite aspecte – poti face anumite pauze, in timpul lecturii, tocmai pentru a medita indelung la anumite chestiuni. Lucru pe care, din pacate, nu il poti face in timpul unui film.

  1. Te cunosti mai bine pe tine insuti

Ar trebui sa citim incet, deschisi, cu urechea inimii bine atintita. Doar asa ne putem dezvolta imaginatia, ne putem analiza, putem vedea cum suntem noi sau ce trebuie sa schimbam. Deseori, invatam din greselile scrise sau din lectiile altora.

  1. Scaderea nivelului de stres

Studii britanice arata cum exista o relatie directa intre lectura si stres. Voluntarii din aceste studii au trebuit sa citeasca, pentru 6 minute, in liniste – ritmul cardiac le-a scazut, tensiunea musculara s-a diminuat. Astfel, nivelul stresului a scazut semnificativ, dupa cateva minute.

Iar astazi, este mai usor ca niciodata sa gasesti carti despre succes in viata, despre destinul tau, despre modul prin care trebuie sa abordezi si sa vezi existenta ta pe acest Pamant – intra in libraria crestina Goldbooks.ro si gaseste cele mai noi sau populare carti.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *