Noi tehnici de productie a anvelopelor Goodyear

La sfârșitul anului 2014, Goodyear a anunțat că va utiliza cenușa rămasă de la arderea cojilor de orez pentru a produce energie electrică ca sursă ecologică pentru utilizarea în anvelopele sale. Testarea siliciului provenit din cenușă de orez este în curs de desfășurare în ultimii doi ani, iar rezultatele au arătat că impactul său asupra performanței pneurilor este egal cu siliciul tradițional.

Folosirea siliciului de cenușă de orez în pneuri oferă companiei Goodyear o sursă alternativă de materie prima, contribuind în același timp la reducerea cantității de deșeuri  care sunt depozitate, arătând angajamentul companiei față de inovație și mediu.

ULEI DE SOIA

Chimistii de la Centrul de Inovare Goodyear din Akron, Ohio au descoperit ca uleiul de soia poate fi folosit pentru a face treptele de anvelope care au o combinatie imbunatatita a performantelor la vremea rece si tractiunea umeda. Această tehnologie de regenerare este comercializată într-o nouă linie de cauciuc pentru consumatori, în care uleiul de soia înlocuiește 100% din uleiul de petrol din benzile de rulare, reducând astfel cu 60% cantitatea totală de ulei de petrol din anvelopă.

TEHNOLOGIE intretesuta

Această nouă tehnologie oferă o armătură inovatoare a centurii în zona coroanei anvelopei, care va permite anvelopei să transporte o încărcătură de până la 10% mai mare.

CONCEPTE INTELIGENTE DE ÎNCĂLZIRE

Autovehiculele autonome se vor deplasa într-un mediu extrem de complex prin valorificarea datelor de la alte vehicule, șoferi, pietoni, orașe  și alte elemente ale internetului. Ca legătură principală la drum, anvelopele, cum ar fi anvelopa inteligentă Goodyear cu tehnologia avansată Sensor-in-Tire, pot juca un rol esențial în acest schimb de date. Obiectivul tehnologiei Goodyear Sensor-in-Tire este de a simți condițiile rutiere și starea anvelopei. Prin colectarea acestor date  și trimiterea lor directă la sistemul informatic al vehiculului, acesta poate permite autovehiculului să optimizeze viteza, frânarea, manevrabilitatea și stabilitatea.

SOLUȚII PROACTIVE

Goodyear Proactive Solutions utilizează date mari și tehnologia unică de prognoză pentru anvelope pentru a oferi o gamă largă de servicii, toate ajutând flotele comerciale să prevină în mod proactiv accidentele rutiere cauzate de anvelope, permițând în același timp menținerea preventivă bazată pe date. Scopul este de a utiliza datele pentru a spori eficiența, reducând în același timp costurile de exploatare a flotei.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *