Cum pot spune dacă un aparat de aer condiționat este eficient din punct de vedere energetic?

Climatizoarele eficiente din punct de vedere energetic sunt ușor de observat; căutați doar eticheta privind eficiența energetică; dacă este de clasa A, poți fi sigur că e eficient din punct de vedere energetic.

Care este Ratingul energetic al UE?

Evaluarea energetică a UE măsoară eficiența energetică pe o scară de șapte puncte de la A (cea mai eficientă) la G (cea mai puțin eficientă).

Ratingul acoperă o varietate de aparate de uz casnic, inclusiv frigidere, congelatoare și frigidere, mașini de spălat, uscătoare electrice cu tambur, cuptoare electrice și aparate de aer condiționat. Un produs cu un rating A va fi trecut printr-o procedură de testare riguroasă și imparțială, astfel încât să puteți fi sigur de eficiența sa energetică ridicată.

Ce înseamnă logo-ul Energy Star?

Schema Energy Star evaluează eficiența energetică a echipamentelor de birou. Vă ajută să identificați echipamentele care vă vor economisi bani și vă vor ajuta să protejați mediul. Puteți găsi sigla Energy Star pe echipamente precum computere, imprimante, monitoare, faxuri, scanere și fotocopiatoare. Economiile pot fi cu adevărat semnificative; consumul de energie pentru un PC și o imprimantă nouă variază între 40kWh / an și 400kWh / an, iar costurile de funcționare corespunzătoare variază de la 3 la 28 de euro pe an.

Cum pot să-mi administrez  aparatul de aer conditionat inverter Fujitsu de 12000 btu mai eficient?

Indiferent dacă aparatele dvs. sunt eficiente din punct de vedere energetic sau nu, este posibil să economisiți bani urmând aceste sfaturi:

– Trebuie să fiți sigur că măsurați cu atenție camera atunci când alegeți ce instalație de climatizare de răcire să cumpărați.

– Asigurați-vă că ușile și geamurile camerei sunt închise când aerul condiționat este pornit.

– Setați aparatul de aer condiționat într-un cronometru sau în modul economic, ori de câte ori este posibil

– Asigurați-vă că setați temperatura dorită și timpul pentru a crea efectul de „clima” mai degrabă decât pentru a selecta o temperatură mai mare decât cea necesară pentru a „răci” sau „încălzi” camera rapid și pentru a regla temperatura.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *