Curiozitati din istoria pantofilor

Pentru toate femeile care iubesc pantofii, va prezentam cateva lucruri interesante pe care nu le-ați știut niciodată despre încălțămintea pe care o purtați tot timpul.

  1. Adidașii sunt potriviti pentru a nu atrage atentia.

Potrivit The New York Times, la sfarsitul anilor 1800, oamenii au inceput sa utilizeze cuvantul „adidasi” deoarece talpa de cauciuc le permiteua sa umble „in jurul altor oameni” fara a face un sunet.

  1. Talpa roșie a brandului Louboutins este inspirată de un desen al lui Andy Warhol.

În 1993, Louboutin a vrut să facă un pantof inspirat de desenul „Flori” al lui Warhol. Când a sosit prototipul pantofului, el a fost mulțumit de el, dar încă nu a putut scapa de sentimentul că „desenul era încă mai puternic”. S-a uitat în jur și a văzut o asistenta care avea unghiile ojate in culoarea roșu aprins. El  cerut oja rosie și a pictat  talpa neagră a pantofului.

  1. Bărbații au fost primii care purtau tocuri.

La sfârșitul secolului al X-lea, bărbații care călăreau cai aveau nevoie de cizme cu  tocuri, pentru a rămâne în etrieri. Iata si raspunsul pentru cei care se intrebau de ce cizmele de cowboy au tocuri. Și deoarece deținerea cailor era un semn de bogăție, tocurile deveneau un semnifiant al aristocrației și al unei înalte poziții sociale, nu al genului.

  1. Femeia – dependenta de pantofi.

Prima femeie care a condus  filipinezili din 1965 până în 1986, Imelda Marcos s-a bucurat de multe luxuri în viață. Când familia ei a fugit din Insula, angajatii de la Palatul Malacafian au găsit 15 haine din plana de nurcă, 508 halate, 1000 de genți de mână și nu mai putin de 1056 de perechi de pantofi.

  1. Femeile din S.U.A. dețin in medie 19 perechi de pantofi

Un sondaj de 1057 de femei, realizat de Centrul Național de Cercetare a consumatorilor pentru revista ShopSmart, a constatat că femeile din SUA au în medie 19 perechi de încălțăminte, deși poartă doar patru perechi în mod regulat, în timp ce 15% au peste 30 de perechi.

  1. Cei mai scumpi pantofi vânduti vreodată pentru 660.000 de dolari.

Papucei iconic rubin roșii de la „The Wizard of Oz”, desigur. Perechea originală a fost vândută la o licitație în 2000. Cei mai scumpi pantofi vânduti vreodată pentru 660.000 de dolari.

  1. Prin-un experiment, s-a inventat pantoful cu pene.

Datorită experienței comerțului apropiat cu Italia din anii 1940, oțelul nu mai era disponibil, așa că designerul Salvatore Ferragamo a experimentat materiale noi, creând astfel încălțăminte de dama accesorizata cu pene si charmuri.

  1. Jimmy Choo și-a construit prima pereche de pantofi la vârsta de 11 ani.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *