De ce trebuie sa sortezi hainele in functie de sezon?

Este recomandat sa faci acest lucru pentru o mai buna organizare. Saci vidat haine sunt o inventie necostisitoare ce pot aduce un plus important in organizarea articolelor vestimentare.

Cu siguranta ai observat ca la schimbarea sezonului vara – iarna, apare firesc nevoia de a schimba si hainele

  • daca este primavara, vei sigila hainele groase de iarna pentru a fi pastrate in cele mai bune conditii (curate, fara miros, nepatate)
  • la venirea iernii, vei renunta la hainele subtiri in detrimentul celor groase si pentru ca este mai frig.

Dar cum poti sa faci aceasta rocada cu minim de efort?

O solutie eficienta este sa folosesti saci vidat. In acesti saci poti aseza elemente textile, din care poti sa scoti ulterior aerul cu ajutorul unui aspirator. Rezultatul se vede instant si presupune o mai buna gestionare a spatiului pe care il ai la dispozitie.

De ce nu ar trebui sa amesteci hainele de iarna cu cele de vara:

  • pentru ca iti va fi greu sa le identifici de fiecare data si sa gasesti piesa vestimentara pe care o doresti.
  • nu te poti imbraca rapid si corespunzator. Teoria arata ca mai ales atunci cand ne grabim tindem sa luam prima haina pe care o gasim curata in dulap. Acest lucru este in regula, doar ca daca nu iti impui clar sa faci o sortare haine de vara – haine de iarna, risti sa dai nas in nas cu hainele pentru sezonul mai rece. Si uite asa realizezi in martie – aprilie ca puteai sa renunti la geaca si sa iei un palton mai subtire (asta pentru ca geaca era la indemana, in schimb paltonul nu ai reusit sa-l scoti printre hainele de purtat frecvent).
  • tinzi sa te imbraci mereu cu aceleasi tinute. Daca iti vei organiza mai bine hainele si le vei aduce la vedere pe cele subtiri in timpul verii si pe cele groase in timpul iernii, iti va fi mai usor sa porti lucruri diferite si sa arati intotdeauna foarte bine.
  • risti sa fii stresat/a pentru ca rareori gasesti exact haina cu care voiai sa te imbraci.

Este de inteles ca acolo unde exista spatii mici pentru depozitarea hainelor, se pune intotdeauna problema ce se poate face pentru o ocupare cat mai rationala. Raspunsul sta in acesti saci vidat care se dovedesc o alegere foarte practica, mai ales pentru locuintele mici, camine, garsoniere etc.

Adresa ta de email nu va fi publicată.