Cum pastrezi condimentele?

Stai o clipa si gandeste-te la colectia ta de condimente. Preferi sa le asezi intr-un dulap special sau sa le tii la indemana pe blatul din bucatarie? Esti un fan al sertarelor organizate sau preferi tii condimentele la rece in frigider? Poate ca ai continuat chiar reteta bunicii si ai imprastiat condimentele in congelator, cu speranta ca isi vor pastra aroma o perioada mai lunga de timp. Este timpul sa regandesti metodele de pastrare pentru a extinde aroma si valabilitatea condimentelor.

Depozitarea este esentiala pentru valabilitatea unui condiment, fie ca realizezi sau nu acest lucru.

Unde ar trebui sa-mi pastrez condimentele?

Tine condimentele si ierburile intr-un loc racoros si uscat. Temperatura ideala este una constanta, o medie de circa 21 de grade Celsius. Nu uita sa tii condimentele departe de orice sursa de caldura directa. Acest lucru include aragazul, dar si masina de spalat vase, o sursa de caldura deseori trecuta cu vederea. Un spatiu bun pentru depozitarea condimentelor este la intuneric si departe de razele solare.

In ce recipiente ar trebui sa pastrez condimentele?

Unele persoane prefera borcanele inchise cu capace etanse. Altele prefera sa foloseasca diverse recipiente ascunse in sertare sau dulapuri. In fine, sunt si persoane care se multumesc cu pungi sigilabile.

Daca ai condimente intregi care s-au uscat, poti sa le aduci la viata prin prajire in ulei. Condimentele rancede nu mai pot fi salvate si ar trebui aruncate. Daca nu esti sigur/a de cat timp tii niste ierburi sau condimente in dulap, incearca sa le mirosi. Daca nu le simti mirosul, e timpul sa le arunci. Daca miros dar au gust ciudat, este mai bine sa scapi de ele si sa cumperi altele. In general este bine sa cumperi putine condimente, doar atat cat stii ca vei folosi pe termen scurt si mediu. Cel mai bine este sa-ti reinnoiesti colectia de condimente o data la 6 luni.

Fii atent cand adaugi condimente in vasele pe de aragaz

Daca esti tentat sa presari condimente direct din recipient in vasul de pe aragaz, trebuie sa stii ca aceasta nu este o practica sanatoasa, pentru ca poate afecta calitatea condimentelor in timp. Daca tii condimentele aproape de aragaz si le fortezi sa se incalzeasca, iar aburul care se ridica de pe alimente intra in recipient, se poate crea condens in interior.

Pentru o reorganizare a condimentelor sau pentru a-ti extinde colectia cu ierburi si arome noi, iti propunem recipiente noi. Achizitioneaza chiar azi un set condimente de calitate. Intra pe https://www.market365.ro/produse/bucatarie/recipiente-pentru-condimente si comanda seturi de condimente, borcane, diferite, suporturi si oliviera. Preturi imbatabile.

Facebook Comments

Adresa ta de email nu va fi publicată.

* Checkbox GDPR is required

*

Sunt de acord