Claritatea pietrelor pretioase

Pietrele pretioase se încadrează în trei categorii: cele care sunt de obicei libere de incluziuni (pete interne), cele care de obicei au incluziuni și cele care aproape întotdeauna au incluziuni.

Smaralde, rubine și safire aproape întotdeauna au incluziuni și aceasta este considerată o caracteristică normală a acestor pietre prețioase.

Ce este o incluziune?

Definitie de dicționar: Mineralogie- un corp solid sau un corp de gaz sau lichid închis în masa unui mineral.

O incluziune poate fi orice care ar putea interfera cu lumina in timp ce se deplaseaza printr-o piatra pretioasa. Ar putea fi un buzunar mic de gaz, o fractură internă sau un spațiu aerian.

Safirirele, smaraldele si rubinele pot avea toate incluziuni datorita modului in care au fost formate cu milioane de ani in urma. Incluziunile sunt un fenomen natural acceptat și nu afectează întotdeauna piatră prețioasă. Este practica standard a industriei de pietre prețioase pentru a-și îmbunătăți calitățile naturale.

Descrierea incluziunii

Majoritatea pietrelor prețioase au un grad de claritate pe care îl descriem ca fiind curat pentru ochi. Aceasta înseamnă că orice incluziuni nu sunt vizibile fără mărire. Nu veți putea vedea incluziunile cu ochiul liber.

De asemenea, purtăm pietre prețioase, care sunt curate, ceea ce înseamnă că orice incluziuni sunt aproape invizibile chiar și atunci când se folosește o mărire de 10x. Pietre prețioase cu doar câteva incluziuni sunt disponibile, dar sunt rare și au un preț mai mare din cauza lipsei lor.

Safirul

Cuvântul safir vine din sapphirul latin, ceea ce înseamnă albastru.

Safirul vine într-un curcubeu de culori, de la albastrul vibrant al cerului de la miezul zilei până la albastrul marinei cerului, reflecțiile galbene ale soarelui și rozul zorilor și seară. Intalnim, de asemenea, safire în culori mai neobișnuite, cum ar fi violet, portocaliu, verde și negru.

Safirul este piatra de nastere pentru septembrie. Un inel de logodna cu safire Lancelot  de asemenea, un cadou tradițional pentru cei care sărbătoresc a 5-a sau a 45-a aniversare.

Safirii aparțin familiei de minerale cunoscute sub numele de corindon. Ele sunt printre cele mai puternice pietre pretioase naturale existente, al doilea doar la diamante.

Safire au fost găsite pe tot globul în țări la fel de departe ca Australia și Kashmir, China și Cambodgia. Majoritatea safirilor de vânzare la 25karats.com provin din Madagascar, Kashmir și Ceylon.

Cele mai valoroase safire sunt de culoare albastra, cu nuanță concentrată, care rămâne constantă în toate condițiile de iluminare.

Safirele de până la 2 carate sunt comune. Safirele mai mari de până la 10 carate nu sunt greu de găsit într-o varietate de culori.

Cel mai mare safir tăiat și lustruit, cu o greutate de 61.500 de carate este Millennium Sapphire.

Safirele sunt deseori asocite cu loialitate și demnitate și sunt o piatră prețioasă favorită pentru regalitate.

Cele mai naturale safire se supun tratarii termice pentru a-si imbunatati culoarea si claritatea. Această practică acceptată de industrie are ca rezultat o îmbunătățire permanentă și ajută la protejarea împotriva spargerii accidentale sau ruperii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *