Vara inseamna relaxare la mare…

Inca de mic copil asociam vara cu mersul la mare pe care-l realizam pe atunci cu familia. Asteptam cu nerabdare anotimpul de vara cu distractia pe care urma sa o simt pe propria piele in cele aproape trei saptamani pe care le petreceam la Constanta alaturi de familie si mai apoi de prieteni. A fost o perioada extrem de frumoasa care mi-a lasat in minte o multime de amintiri care mai de care mai interesante. Totul era frumos, relaxant iar detaliile legate de serviciile de turism nu prea contau pentru ca altele ajungeau sa fie preocuparile de zi cu zi in vacanta care ajungea sa se termine mai repede decat oricare dintre noi si-ar fi dorit. In plus aceste vacante erau o data pe an, fapt ce le facea practic sa fie si mai importante. An de an s-a intamplat sa mergem si sa descoperim locuri noi pline de farmec si mister. Cu toate acestea trecerea anilor a impus trenduri noi iar zonele din afara tarii, care erau nedescoperite de marea majoritatea dintre noi, promiteau sa fie mult mai tentante decat erau cele din tara. Astfel trendul a condus catre interesul pentru vacante Bulgaria din tot felul de motive. Statiunile moderne, aerul si mentalitatea unei noi tari dar si locatiile de pe litoral pareau sa fie complet diferite fata de ceea ce stiam noi. Asa ca in scurt timp lucrurile s-au schimbat atat in ceea ce priveste preferintele proprii cat si in cele generale ale mentalitatii de turist. Au devenit mult mai populare zonele care ofera vacante in Albena ori vacante in Sunny Beach. In acelasi timp si vacante in Nisipurile de Aur suna la fel de bine, toate acestea facand parte din principalele pachete de turism ale agentiilor.

Ceea ce a ramas insa neschimbat ramane apetitul oamenilor pentru mare, nisip, plaje si litoral. E foarte clar faptul ca pentru cea mai mare majoritate a turistilor vara inseamna mare si distractie in insoritele statiuni de pe malul minunatei mari din Romania ori din cu totul si cu totul alte tari. Placerile turismului s-au diversificat insa in timp, devenind mai sofisticate. Astazi, atentia la detalii ajunge sa fie un criteriu extrem de important indiferent de care parte a businessului esti.

O parte din lucruri ajung sa se schimbe, unele poate in bine iar altele in rau. Cu toate acestea amintirea anilor tineretii nu ti-o poate lua nimeni. Asta e clar. Si din pacate prezentul nu mai ofera statiunilor romanesti acelasi farmec pe care-l aveau candva. Alternativele par insa sa-si fi facut simtita prezenta insa de ceva timp motiv pentru care acum un sejur in Bulgaria ajunge sa fie printre cele mai des intalnite cereri din partea turistilor catre agentiile de turism.