Unde gasim betoniera atunci cand avem nevoie de ea?

In aceasta vara ne-am hotarat sa facem beciul de care avem atata nevoie. Urmeaza toamna cu minunatele ei legume si fructe, sunt atat de multe de facut – gemuri, dulceti, compoate, bulioane, zacusca….iar beciul este minunat la casa omului. Nu mai spun de vinul si tuica sotului ­čÖé

Zis si facut! Ne-am hotarat sa il facem…dar…avem nevoie pentru turnat de o┬ábetoniera┬ácare sa ne ajute sa preparam betonul pentru a turna.┬á┬áPentru obtinerea unui beton de calitate folosind betoniera, trebuie sa respectam anumite conditii, asa cum am aflat documentandu-ne:
– cimentul folosit sa aibe clasa de rezistenta corespunzatoare si sa nu fie alterat
– agregatele folosite sa fie de calitate, curate si sa aiba aspect uscat
– cantitatile din reteta sa fie respectate cat mai exact
– sa se efectueze malaxarea suficient timp pentru o buna omogenizare

De unde luam o betoniera buna?

Nu am avut de unde sa imprumutam o betoniera si, pentru ca vom mai avea nevoie de ea atunci cand vrem sa incepem constructia noii case, dar si cand mai avem de turnat beton pentru diferite anexe necesare la curte, am hotarat sa achizitionam una. Asadar, am inceput cautarile pe site. Care sa o luam? Am gasit diferite modele la diferite preturi…dar care sa fie mai buna?

Pe siteul Tehnicbazar.ro, am primit informatii utile de la profesionistii care lucreaza aici, hotarand astfel sa cumparam betoniera Imer Syntesi 160 cu motor monofazat, 0.3 kW.

Avantajele betonierei

Printre avantajele pe care le are acest model amintesc:

  • Motor electric monofazic 230 V, 50 Hz.
  • Dotat─â cu 2 reductoare (pentru rotirea ╚Öi r─âsturnarea benei).
  • Reductor ├«n baia de ulei pentru amestec, f─âr─â coroan─â.
  • Reductor pentru rabatarea foarte u╚Öoar─â a cuvei.
  • Silen╚Ťiozitate / exploatare de lung─â durat─â.
  • Sistem de amestec foarte rapid datorit─â geometriei palelor ╚Öi dubl─ârii cuvei la partea inferioar─â.
  • Asigur─â un amestec omogen.
  • Costuri reduse cu ├«ntre╚Ťinerea.
  • Utilaj proiectat ╚Öi fabricat pentru a respecta cele mai severe norme de calitate ╚Öi siguran╚Ť─â.
  • Betoniera se poate demonta cu u╚Öurin╚Ť─â pentru a ocupa spa╚Ťiu c├ót mai mic ╚Öi se livreaz─â ambalat─â ├«n cutie de carton.

Daca ar trebui sa facem o  caracterizare a structurei betonierei ca fiind una rudimentara, manuirea acesteia nu o vom putea caracteriza la fel deoarece, pentru o buna functionare si o durata mai lunga de viata, aceasta necesita  ceva mai multa atentie in utilizare si in ingrijire, precum si in curatare,  fie ca este vorba despre cuva, motor sau toate piesele aferente, fara de care o betoniera nu poate functiona.

Un pas deosebit de important de care trebuie sa tinem cont atunci cand folosim betoniera, este acela de a o fixa foarte bine pe o suprafata solida, dreapta si plana, care sa ii poata sustine atat propria greutate, cat si pe cea a incarcaturii. Nu este absolut deloc indicat sa miscam betoniera atunci cand este plina sau in functiune.

Impreuna cu betoniera primiti si un manual de utilizare pe care va recomand sa il cititi cu atentie si sa respectati instructiunile de folosire exact cum spune acolo. In speranta ca acest articol v-a fost de folos, va invit sa cunoasteti siteul Tehnicbazar.ro.

 

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *