Tu stii ce pensoane sa folosesti pentru nail-art?

Pensulele pentru desenarea modelelor pe unghii sunt diferite de cele pentru pictarea altor suprafete (panza, hartie etc.). Daca vrei sa achizitionezi pensule, cauta sa fie de buna calitate, pentru a te folosi multi ani de ele.

Exista pensule speciale pentru fundaluri si care servesc la desenarea de modele in tehnica one stroke. Acestea sunt plate, au peri taiati drept sau oblic si sunt mai late. Daca nu ai experienta in crearea de design-uri folosind aceasta tehnica, poti lua niste pensule late universale. Daca iti plac design-urile psihedelice, ai ocazia sa plasezi nuantele preferate la intamplare. Este bine sa nu uiti sa verifici daca pensulele alese sunt si pentru vopsele acrylice.

Pensulele utile la trasarea liniilor lungi si drepte disponibile in magazinele de produse cosmetice profesionale te pot ajuta sa realizezi o manichiura french impecabil, dar pot folosi si pentru evidentierea unor detalii.

Pensule din material sintetic sau natural?

Fibrele sintetice au cunoscut o evolutie bogata, ele reusind sa ofere aceleasi proprietati de retinere a pigmentilor colorati, la fel de bine ca parul natural. De aceea, le puteti folosi cu incredere. Pensula pentru modelarea acrylului insa, nu poate fi din sintetice, deoarece lichidul monomer va strica perii sintetici. Pentru pictura pe unghii cu acrylice, iti recomanda sa investesti intr-o pensula profesionala, preferabil de la o marca de produse cosmetice mai renumita, precum SNB. Magazinul online Expert Nails pune la dispozitia clientelor interesate pensule acryl de calitate.

Ca recomandare, ar trebuie sa utilizati pensulele numai cu vopsele acrilice si geluri de unghii. Daca vreti sa aplicati oja, mai bine recurgeti la pensule mai ieftine.

Cum se curata pensulele

  • Cu apa, pentru cele pline de vopsea acrilica
  • Cu dizolvant fara acetona pentru oja
  • In cazul design-urilor tridimensionale cu acryl, curatati pensula cu lichid monomer curat.

Nu lasati pensulele murdare, pentru ca nu le veti mai putea folosi cu succes data viitoare!

Desi unii pigmenti vor colora perii, calitatea pensulei se va mentine.

Nu lasati pensulele in apa, pentru ca apa poate dizolva adezivul cu care sunt lipiti perii.

Poti aplica balsam de par pe pensulele din par natural, pentru a preveni ruperea acestora.

Dupa curatarea si uscarea pensulelor folosite pentru modele, acoperiti-le la loc cu capacele lor.

 

 

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *