Tradițional sau modern? Cum achiziționăm în 2019 materiale de construcții

Imi amintesc cu drag de bunicii mei, oameni de la tara, muncitori cu frica lui Dumnezeu. Munceau din zori de zi pana noaptea tarziu ca sa aiba ce sa puna pe masa si sa duca un trai decent. Nu aveau facultati dar erau bogati spiritual si erau priceputi in toate domeniile fara sa fi studiat in prealabil.

Casa de la tara a fost construita de bunicii mei impreuna cu o echipa de mesteri din sat. Au construit-o asa cum s-au priceput si si-au asigurat strictul necesar. Pe vremuri nu prea existau magazine de materiale de constructii asa ca erau nevoiti sa se descurce asa cum au putut. Casa bunicilor a fost construita mai mult din lemn si din piatra dar au folosit si caramizi . Lemnul era luat direct din padure, taiat si lasat sa usuce iar celelalte materiale le aduceau direct din natura. Chiar daca pare greu de crezut caramizile au fost facute manual din pamant special ales de ei, framantate puse in forme si arse la soare. Carau saracii bunicii mei nisip , lut, bolovani si pietris din albia raului, cu caruta trasa de boi a vecinilor de prin sat. De multe ori mergeau cu ziua la munca la vecini pentru a fi ajutati si ei la randul lor. Pana si apa o carau cu caruciorul, butoaie intregi sau galeti grele si pline pe distante lungi pentru ca nu aveau suficienta apa in fantanile si puturile din zona.

Cand au construit bunicii mei casa eu nu existam, am vazut insa rezultatul trudei lor in anii in care am copilarit acolo. Odaile acelea simple, sala lunga si incapatoare, podul in care ne urcam odinioara si de ascundeam si faceam mici prostioare sunt opera lor perfecta. Chiar daca nu sunt arhitecti si nu mai facusera pana atunci o casa, aceasta le-a iesit perfecta, rezistenta cu arhitectura traditionala romaneasca.

In anii copilariei mele i-am vazut insa pe bunicii mei „in actiune”mesterind din nou o noua casa. Mai precis aveau sa construieasca o anexa a locuintei lor ca sa aiba si copiii unde sa vina si sa ramana familia unita. Aveau sa construieasca inca doua camarute lipite de aceeasi casa. Luni la rand au facut calupi in curtea casei. Ma mandresc cu faptul ca am participat si eu mai mult cu prezenta cand ii faceau. Au carat si de aceasta data nisip si pietris cu caruta si stiu ca mai aducea si tata ciment cu sacii de la oras. Aducea in fiecare saptamana cate doi, trei saci, atat cat incapeau in masina ca pe atunci nu exista transport la domiciliu si sincera sa fiu stiu ca nici nu-si permiteau. Ziceau parintii mei ca reuseau cu greu sa cumpere acele materiale de constructii. Pe atunci erau foarte scumpe si se gaseau foarte greu. Noroc ca avea bunicul meu un vecin pe care il ajutase la munca si ii mai aducea si el cate un sac, doi de ciment si au reusit sa duca lucrarea la bun sfarsit. Au construit cele doua camarute din calupi si ca sa tina lucrarea au turnat stalpi din ciment , mesteri mari nu alta! Pentru acoperis a fost iar nevoie de relatii, lemnul l-au luat din averea familiei, din padurea proprie iar tigla de pe casa i-a adus-o un vecin caruia ii era dator.

Acum totul este mult mai simplu! Sunt magazine peste tot insa pretul este in continuare cel care face diferenta. Pe vremuri bunicii mai cadeau la invoiala si mai apelau la cate un troc ca sa procure materialele de care aveau nevoie. In 2019 materialele le gasim la depozit materiale de construcții, Vindem Ieftin.

Mai modern este mai simplu!

De acum poti primi materialele de care ai nevoie direct acolo unde vrei. La tara, la oras, la munte, la campie oriunde vrei sa construiesti sau renovezi, materialele de constructii vin ele la tine. Este foarte practic si mult mai ieftin sa apelezi la casa de comenzi Vindem ieftin.ro.

Anul aceasta ne-am gandit sa apelam si noi la acesti profesionisti si le-am cerut pe site o oferta de pret pentru materialele de care aveam nevoie. Ne-am apucat sa renovam casuta de la tara, locul nostru de suflet, plin de amintiri frumoase, poate cele mai frumoase din viata noastra. Avem nevoie sa schimbam acoperisul, sa renovam camarutele si sa izolam intreaga casa. Tigla veche o vom schimba cu țiglă metalică Bilka, tamplaria din lemn va fi inlocuita cu tâmplărie PVC ADF iar pentru izolatie vom folosi termosistem vată bazaltică. Pentru ca nu am vrut sa ii stricam arhitectura initiala am achizitionat si piatră naturală si piatră decorativă. Pentru interioare am optat pentru vopseluri lavabile, lacuri pardoseli si am achizitionat si un mobilier rustic care sa se potriveasca cu casa.Toate acestea le-am luat de la Vindem-ieftin.ro

De aceasta data nu a mai fost nevoie sa gasim noi mijloc de transport, am renuntat la caruta trasa de boi, la vecinul care era mai privilegiat si avea masina mica si relatii la magazin. Pretul este mult mai mic la acest broker de materiale de construcții online Vindem-Ieftin iar livrarea se face direct din stoc in cel mai scurt timp posibil. Mai modern este intotdeauna mai ieftin si mai simplu daca apelezi la profesionisti! In anul 2019 alegem Vindem-ieftin!

Acest articol participa la proba cu numarul 8 din SuperBlog 2019.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *