Toti sa conduca, nu unul sa sofeze, iar ceilalti sa doarma!

pegas.png

Ai experimentat vreodata frustrarea unui sofer obosit, care trebuie sa fie atent si sa conduca, in timp ce pasagerii din masina dorm dusi. Ti se inchid ochii de somn, capul este ca de plumb de oboseala, dar esti in mijlocul traficului de pe autostrada si nu ai ce face. Afara ninge sau ploua, este urat si bate un vant rece, in timp ce aici este cald si bine. Iti fac pofta de somn si mult rau ei, cei care au inceput si sforaielile, in timp ce pe tine te dor ochii de la lumini si ceata.

Tocmai de aceea nu mi se pare deloc cinstit ca unul sa conduca, iar trei sau patru sa doarma si sa viseze ca au ajuns acasa si se afla in paturile lor sau sa trimita mesaje pe mobil si sa intre pe Facebook, sa rada zgomotos, sa bata din palme si sa te tina de vorba cand esti la volan.

Iata de ce este mai cinstit sa cumparati biciclete pentru toata familia si fiecare sa conduca pentru el.

Asa invata fiecare sa fie responsabil, sa aiba grija de propriul Pegas , sa nu mai vorbim de faptul ca veti avea parte de distractie fara cheltuiala.

Cand plecati impreuna cu bicicletele, familia este mult mai unita si nu ti se reproseaza ca esti nervos si conduci agresiv, iar din aceste cauza soacrei sau copilului ii este rau de masina. Daca se strica vreuna dintre biciclete, o aduci acasa in spate, nu trebuie sa-I chemi pe cei de la depanare, sa te mai taxeze si ei, cum ai face daca ai fi cu masina, apoi alergatura dupa piese auto si mecanic priceput.

Bicicleta nu are nevoie de combustibil si nici de taxe si iti ofera posibilitatea de a calatori sanatos, prin aer curat si de a admira peisaje de vis. Poti rade, vorbi, dar de tot ceea ce faci esti responsabil. Nu mai este ca in masina, cand totul cade pe umerii soferului.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *