Stilul de viata echilibrat – secretul succesului. Afla cele mai bune sfaturi pentru o sanatate fizica si mentala

Toti ne dorim sa avem o viata minunata, sa traim cat se poate de mult si, bineinteles, regeste, nu-i asa? Recunoaste, chiar si tu vrei sa ai parte de toate acestea, insa de cate ori ai facut ceva in aceasta privinta?

Vezi tu, auzim si citim de foarte multe ori ceea ce trebuie sa facem, ceea ce e bine, dar constientizam pe deplin aceste lucruri? Poate ca doar nu ne dorim cu adevarat sa facem o schimbare.

Asadar, primul pas pentru a-ti gasi calea catre succes si pentru a avea o viata echilibrata este sa pui in practica. Sa actionezi! Degeaba iti voi oferi o serie de sfaturi in continuare daca tot ceea ce vei face dupa ce le vei citi va fi sa te reintorci la stilul tau de viata actual.

Bun, daca esti hotarat/a sa faci o schimbare atunci haide sa vedem pe ce anume trebuie sa te concetrezi. In primul rand atentia trebuie sa fie orientata catre alimentatie.

alimentatie.png

Stiai ca sanatatea fizica si mentala este strans legata de modul in care ne hranim, implicit de alimentele pe care le consumam? Astfel, nu doar ca suntem ceea ce mancam, dar nutrientii asimilati ne pot influenta starea mentala si ne pot oferi putere de concentrare, energie si, nu in ultimul rand, buna dispozitie.

Te-ai gandit vreodata care este cel mai mare inamic din alimentatia noastra? Ai spune ca sunt grasimile, nu-i asa? Ei bine, afla ca zaharul este in fapt dusmanul de care trebuie sa ne ferim cu adevarat. Asta nu inseamna ca orice tip de zahar este nociv, insa trebuie sa cunosti care sunt acele surse de care trebuie sa te feresti, respectiv care sunt cele sanatoase.

Ca de exemplu, elimina pe deplin sucurile din comert (ca fapt divers, stiai ca un pahar de Coca Cola are aproximativ 23 de linguri de zahar?), dulciurile sau alte surse bogate de zahar. Referitor la sursele sanatoase de zahar, acestea sunt reprezentate de fructe, legume si cereale. Poti afla mai multe despre efectele pe care le are zaharul chiar din acest articol.

O buna dieta trebuie sa fie completata de un aport optim de macronutrienti si micronutrienti (proteine, carbohidrati, lipide, vitamine, minerale), un program organizat de alimentatie, din care sa nu lipseasca nici hidratarea corespunzatoare.

Cum este si celebrul dicton latin – mens sana in corpore sano (minte sanatoasa intr-un corp sanatos), sportul nu trebuie sa fie neglijat intr-o viata echilibrata. Daca vei introduce miscarea in stilul de viata zilnic vei remarca multe modificari in bine, te vei simti plin de energie, vei fi mai fericit (sportul stimuleaza eliberarea de endorfine – hormonul fericirii) si vei putea sa iei decizii mult mai bune (creierul este oxigenat, circulatia sangelui este imbunatatita, sistemul imunitar mai puternic).

Pentru a completa aceste sfaturi e firesc sa adaugam si faptul ca trebuie sa existe un program zilnic foarte bine pus la punct. Practic, capacitatea ta de a te organiza si a fi atent la detalii e foarte importanta pentru o viata echilibrata.

Ca sa intelegi mai bine despre ce e vorba iti recomand sa citesti si sfaturile primite de la Andra Olarean, unde vei descoperi foarte multe idei utile si care-ti vor schimba puternic viata.

Insa, nu uita un lucru: Actioneaza!