Top 6 motive pentru care ar trebui sa ai un animal de companie

De mici copii ne dorim sa avem un animal de companie, insa unii parinti nu sunt de acord cu acest lucru, in special din cauza faptului ca spatiul din propria locuinta nu este suficient pentru inca un membru. Sunt total de acord cu acest lucru, insa animalutele ofera destul de multe avantaje in viata fiecaruia.

                Sunt un mare iubitor de animale, insa nu pot decat sa ma multumesc cu un catel. Locuiesc intr-un apartament cu 3 camere alaturi de Lucky, copilul si sotia mea. Cu toate ca mi-as mai fi dorit unul, spatiul nu este suficient astfel incat sa ne simtit cu totii confortabili alaturi de inca un membru. Odata ce l-am adoptat de mic, i-am oferit ingrijiri medicale in cadrul clinicii veterinare, regasite si online pe www.fanvet.ro, l-am plimbat in fiecare zi si m-am jucat cu el, am invatat cat de important este intr-o familie prezenta unui animal de companie.

Daca ai suficient spatiu in propria ta casa si esti nedumerit in legatura cu adoptarea unui catei sau a unei pisici, iata care sunt lucrurile care te vor convinge ca meriti sa faci asta, mai ales atunci cand ai unul sau mai multi copii:

  1. Micutii tai vor avea parte de un adevarat tovaras de joaca

Chiar daca afara este trist si ploua abundent, nu trebuie sa iti faci griji ca micutul tau se va plictisi. Alaturi de un catel in niciun caz nu va avea timp sa faca asta. Va fi intotdeauna prins in miscare, se vor juca si se vor amuza impreuna.

Mai mult de atat, probabil ca ai mai auzit celebra vorba: „Cainele este cel mai bun prieten al omului”. Copilul tau va fi tinut la distanta de probleme, atat timp cat va porni insotit de animalutul preferat. Cainele il va apara atat de alte animale, dar si de oamenii rai.

Cei doi se pot juca atat cu jucarii, cat si fara. Multi micuti incearca sa isi dreseze animalul si se pare ca desi nu au cunostinte in domeniu, reusesc oarecum sa ii tina sub control. Aceasta reprezinta tot o forma de amuzament pentru ei, dar care prinde o forma putin mai serioasa.

  1. Spiritul de responsabilitate al copilului se dezvolta in prezenta unui animal de companie

Toti parintii atunci cand sunt rugati de copii sa le cumpere sau sa adopte un animal de companie, ii avertizeaza de la bun inceput ca acest lucru implica si o oarecare responsabilitate, nu ca totul consta intr-o joaca permanenta. Chiar daca la inceput pentru micuti nu este important decat sa se amuze, adultii ii invata cum sa se si ocupe de starea animalutului. In acest fel, isi vor dezvolta simtul de responsabilitate de care vor avea parte intreaga viata.

Spre exemplu, atunci cand il scoate la plimbare in fiecare zi, il spala si il hraneste, copilul va invata cum sa isi planifice de unul singur activitatile ce il privesc. Astfel, animalul de companie il ajuta extrem de mult sa isi dezvolte simtul responsabilitatii. Aceste lucruri ii vor fi de mare folos in propria dezvoltare, caci astfel va deveni un adult mult mai organizat.

  1. Timpul liber va fi petrecut intr-un mod mult mai calitativ

Daca inainte sa fie prezent noul membru al familiei, cel mic petrecea cateva ore bune in fata calculatorului, acum prefera sa se joace in compania catelului sau a pisicii. In acest fel, isi va dedica intreaga perioada a timpului liber animalului de companie care va deveni un adevarat tovaras de joaca.

  1. Dezvoltarea fizica reprezinta un alt aspect de care stapanii unui animal de companie se bucura din plin

Chiar daca stapanul este o fire atletica sau nu, un catel in mod cert ii va solicita iesiri in aer liber de cel putin doua ori  pe zi. La fel de benefic este si pentru copiii mai introvertiti carora nu le place sa iasa afara sa se joace cu alti copii. Acest mod este absolut miraculos, avand in vedere ca cel mai bun prieten al sau, cainele, va dori sa alerge si sa se joace in parc. Multi copii s-au imprietenit prin intermediul unui animal de companie.

  1. Stresul si anxietatea vor fi inlaturate

Multe persoane se confrunta cu aceasta problema, dar cu ajutorul unui animal de companie, totul devine diferit. Acest lucru este sustinut chiar si de cei mai bine pregatiti specialisti ai lumii. Persoanele singuratice sau cele mai timide vor avea mult de castigat prin intermediul unui caine sau a unei pisici cu care sa petreaca un anumit timp in fiecare zi.

De altfel, multi medici le recomanda parintilor ai caror copii se confrunta cu diferite probleme de comunicare sau de adaptabilitate sa adopte un animal de companie, in special un catel. Acesta va reusi sa ii detensioneze pe copii, sa ii faca sa devina mai sociabili si sa interactioneze mai bine atat cu animalul, cat si cu persoanele din jur.

  1. Stima de sine creste considerabil atunci cand un copil are in grija un animal de companie

Atunci cand cel mic incepe sa aiba grija de animalul de companie cat mai responsabil, el va creste totodata cu o stima de sine destul de ridicata, ceea ce este extrem de important pentru o dezvoltare eficienta.

Atunci cand copilul este sustinut si apreciat de parinte pentru responsabilitatile pe care le duce cu succes la bun sfarsit, va prinde mult mai multa incredere in fortele proprii. Totusi, adultii au datoria de a fi atenti la ce sarcini le ofera micutilor pentru a le indeplini cu usurinta. De exemplu, unui copil de 3 ani nu ii poti cere sa plimbe cainele, insa ar putea cu succes sa ii ofere sa bea apa.

Mai mult de atat, animalele de companie reusesc sa mareasca stima de sine a oricarui copil prin dragostea neconditionata si loialitatea pe care i le ofera. Chiar daca cel mic a fost certat pentru o nota mica primita la scoala, animalutul nu va face decat sa sa se bucure de prezenta micutului si sa doreasca sa se joace cu el.

Datorita faptului ca sunt atat de numeroase aspectele pozitive pe care animalele de companie le aduc in viata fiecarei familii, eu sunt de parere ca in fiecare spatiu se poate gasi un loc pentru inca un nou membru ce nu doreste decat sa fie acceptat si iubit.

 

 

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *