Sanatate in trei cuvinte: masajul de relaxare

Fiind o forma veche de relaxare, masajul se deosebeste prin aceea ca aduce alinare persoanelor care intampina diverse dureri fizice, reuseste sa creasca nivelul de energie al organismului si, de asemenea, are un rol deosebit in procesul de revitalizare a musculaturii. Termenii medicali definesc masajul de relaxare ca fiind procedeul de prelucrare metodica a partilor moi ale corpului, prezentand un scop fiziologic sau curativo-profilactic.

Asadar, masajul de relaxare are numeroase beneficii asupra corpului uman, printre care se numara imbunatatirea circulatiei sangelui, stimularea, dar si refacerea activitatii musculare, diminuarea efectelor produse de tensiunea acumulata la nivelul muschilor, combaterea oboselii si multe altele similare.

Principalele avantaje oferit organismului de actiunea masajului de relaxare includ:

Reducerea retentiei de apa: de cele mai multe ori, persoanele cel mai afectate de retentia de apa sunt femeile, indeosebi in perioada menstruatiei. In combaterea sa, cel mai favorizant mijloc utilizat este drenajul limfatic promovat prin masajul de relaxare. Pe langa acest aspect, si anume reducerea retentiei de apa si de saruri minerale din organism, acest tip de masaj influenteaza pozitiv organismul atunci cand este realizat in zona faciala, prin estomparea aspectului obosit al tenului, precum si prin reducerea pungilor inestetice formate sub ochi.

Circulatia sanguina se imbunatateste considerabil: masajul de relaxare reuseste sa actioneze pozitiv in ceea ce priveste corectarea circulatiei sangelui, precum si in oxigenarea si irigarea tesuturilor datorita miscarilor cu un grad inalt de complexitate. Prin aceasta, se observa ca toxinele acumulate in organism sunt eliminate intr-un ritm mult mai alert decat in general, reusind sa se creasca elasticitatea pielii.

Actioneaza asupra pielii intr-o maniera favorabila: procesele precum regenerarea celulelor, oxigenarea tesuturilor sau producerea sebumului sunt favorizate de schimbarile biologice produse in cadrul organismului in urma actiunii masajului de relaxare. Asadar, nu numai ca se va preveni imbatranirea prematura, dar pielea va fi cu mult mai protejata si hidratata.

Reducerea si prevenirea stresului, a depresiei sau anxietatii: exista numeroase studii clinice efectuate in sensul de a intelege pe deplin efectele pe care le ofera masajul de relaxare organismului. Prin efectuarea sa, se observa reducerea nivelului de cortizol, precum si favorizarea secretiei de oxitocina. De asemenea, se faciliteaza productia de dopamina si serotonina, acestea avand un rol vital in transmiterea informatiilor intre neuroni si impulsuri nervoase. Prin toate acestea, nu doar stresul ci si oboseala, depresia si anxietatea sunt prevenite si reduse.

La ora actuala exista numeroase modalitati de a beneficia de avantajele oferite de masajul de relaxare: se poate apela la saloanele specializate in acest sens. Persoanele doritoare de a se bucura in orice moment de beneficiile presupuse de aceasta tehnica pot achizitiona cu incredere un fotoliu de masaj specializat. Intrucat prima optiune presupune mult mai multe dezavantaje decat cumpararea unui fotoliu de masaj (pierderea de timp in deplasarea fizica la salonul de masaj, preturi piperate etc), se recomanda optarea pentru un furnizor specializat in astfel de produse.

Un bun exemplu in acest sens este rokol.ro, brand ce a reusit in mod definitoriu sa cucereasca piata din Romania, fiind cel mai cunoscut producator ce se bucura de o experienta de peste 30 de ani. Spre exemplu, fotoliul Rokol 8900 este singurul fotoliu de masaj cu tehnologie 4D, bucurandu-se de titlul de cel mai performant astfel de produs din lume. De asemenea, cel mai popular in centrele medicale este fotoliul Rokol 7912. Persoanele interesate de o astfel de achizitie vor gasi pe site-ul mentionat mai sus numeroase alte fotolii de masaj cu al caror ajutor isi vor imbunatati considerabil starea de sanatate.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *