S.O.S Agentul Certificat energetic!

 • Alo? Agentul Certificat energetic?
 • Da va rog, la telefon. Cu ce va pot fi de folos?
 • Domn’le am si eu o problema grava! ….M-am indragostit, mi-am pierdut capul…nu stiu ce sa ma mai fac!
 • Domn’soara, cred ca ati gresit destinatia! Eu sunt doar un spion si cu siguranta nu va pot ajuta in problema dumneavoastra! Nu sunt doctor de inimi, psiholog si nici nu ma pricep sa dau sfaturi in dragoste.
 • Sa stiti ca va inselati, sunteti exact ce am eu nevoie. Mi-a zis mie Maricica ca ati rezolvat-o si pe ea. Dumitale si colegul audit energetic ati rezolvat-o cu un certificat energetic bucuresti facut ca la carte.
 • Pai si ce treaba are iubirea cu misiunea noastra ca agenti energetici? Cu ce te putem ajuta in acest sens?
 • Ei bine, m-am indragostit de o casa. Doamne cat e de frumoasa, e mare, spatioasa, are si curte si nisip cu loc de joaca asa cum vor si copiii mei, insa mi-e tare frica dragul meu agent ca o sa mi se franga aripile si inima cand vor sosi facturile de intretinere. Daca nu vom putea sa platim incalzirea si apa calda? Merita oare sa o cumpar? Vor fi multe cheltuieli, rate, mancare, intretinere. Acum am mare nevoie de tine sa imi spui ce pot face sa imi conving inima ca nu e bine ce imi cere.
 • Devine interesant. Sigur te putem ajuta. Am nevoie de adresa si ne vedem la fata locului in 15 minute.
 • Ok. Ne vedem la adresa. Sunt sigura ca tu stii ce avem de facut ca sa nu platim mult la intretinere. Imi doresc foarte mult sa cumparam casa asta si as face orice ca sa o am!
 • Mmmmm, 5 camere, living mare, situata langa padure, stai sa vedem ce putem face. La o prima vedere pot spune ca performanta energetica a acestei case lasa de dorit insa nu este totul pierdut. O sa intocmesc un audit energetic in urma caruia veti primi cele mai bune solutii pentru o economie energetica substantiala, incadrarea casei intr-o clasa energetica mai buna. Mai bine zis voi trece pe hartie un plan prin care casa dumneavoastra va avea confort sporit cu cheltuieli minime.
 • Si un pret audit energetic? Sper sa nu ma „rupeti” de bani! Stiti si dumneavoastra cum e, cu copii, cu rate, cu cheltuieli.
 • Stati linistita doamna, Enermed Impex Srl presteaza servicii de emitere audit energetic la cele mai mici preturi garantat, daca gasiti preturi mai mici altundeva veti primi din partea noastra discount-uri suplimentare, dar sigur nu veti gasi, va garanteaza un spion adevarat.
 • Ok merg pe mana dumneavoastra! Astept raportul detaliat, cand credeti ca va fi gata?
 • Rapid si sigur o sa-l primiti, asteptati telefonul de la mine , in maxim 24 de ore il veti avea.

 • Alo, da? Agentul certificat energetic la telefon, auditul energetic este gata in 15 minute vi-l aduc.
 • Ok, va astept.
 • Conform auditului va recomand sa izolati atat peretii exteriori cat si cei interiori ai casei, sa inlocuiti tamplaria exterioara a casei si sa izolati terasa. In rest totul este ok. Prin acest audit .Auditul energetic este definit prin Legea 372 din 2005  ca fiind reprezentat de totalitatea activitatilor specifice care au ca scop obtinerea de date corespunzatoare ale profilului consumului energetic existent al unei cladiri si de identificare si  cuantificare a oportunitatilor rentabile de economisire a energiei. Acesta se realizeaza prin identificarea unor solutii ce au ca scop cresterea  performantei energetice, cuantificarea economiilor de energie si evaluarea eficientei economice a tututor solutiilor propuse. Acest raport cuprinde atat estimarea costurilor cat  estimarea duratei de recuperare a investitiei ce trebuie efectuata si se incheie  cu elaborare raportului de audit energetic. Este bine de retinut ca un certificat energetic contine profilul energetic al cladirii in stadiul in care ea se afla la momentul realizarii calculului energetic iar auditul energetic vine cu solutii  practice pentru imbunatatirea performatelor energetice ale cladirii, va rog sa nu confundati acesti doi termeni.Dupa ce faceti aceste reabilitari va rog sa ma chemati si va voi inamana un ceritifact energetic cu clasa A(cea mai bun aclasa energetica), asa cum meritati.
 • Multumesc frumos domnule Agent certificat energetic, mi-ati fost de un real folos, inima mea poate sta linistita acum, voi vorbi cu proprietarul casei si ii voi explica si lui ce lucrari trebuiesc facute pentru a imbunatati eficienta energetica a casei ca sa o pot cumpara linistita si sa am parte alaturi de familia mea de confort sporit si de facturi cat mai mici la intretinere.

Acest articol participa la Proba cu nr. 6 din Spring SuperBlog.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *