Psihoterapia individuala pentru copii, de la PsihArt

Din grija pentru o crestere sanatoasa si a armonioasa a copiilor, parintii apeleaza tot mai frecvent la serviciile de psihoterapie care se adreseaza acestora, fie mai mici, fie deja adolescenti. Psihoterapia individuala, dar si consilierea sunt servicii frecvent cautate de parintii preocupati de modul in care cresc acestia.

Un centru psihologic care are si o astfel de ramura de servicii este PsihArt, locul unde poti sa mergi cu copilul tau in situatii variate. Regasesti mai jos cateva dintre cazurile in care serviciile de psihoterapie individuala oferite de institutia specializata mentionata vor fi folositoare.

  • Situatiile repetate in care dispozitia sa este trista, cand plange si este apatic
  • Atunci cand devine foarte lipicios, in sensul ca nu se poate desprinde de tine, de parinte
  • Cand dezvolta impulsuri distructive, pe care nu si le poate controla si este agresiv
  • Daca apar probleme in ceea ce priveste capacitatea de a se concentra
  • Hiperactivitatea, starea de agitatie, prezenta cosmarurilor
  • Lipsa dorintei de a se juca
  • Intampina dificultati in a se imprieteni cu alti copii
  • Nu reuseste sa isi asume realitatea, astfel ca are tendinta de a minti

Cum reusesc specialistii sa elimine astfel de situatii?

Pentru ca astfel de situatii si stari sa fie inlaturate, specialistii realizeaza o evaluare psihologica a copilului, este baza oricarui proces terapeutic, necesara pentru ca situatia sa fie tratata corespunzator si eficient. La PsihArt, sedintele se desfasoara in cadrul unui mediu primitor, care sa corespunda cu nevoile copilului.

Recomandarea psihologilor experti este ca si parintii sa ia parte la acest proces, in cadrul sesiunilor de consiliere – parentala sau de familie. In acest mod rezultale sunt mult mai eficiente. Durata estimata pentru aceste sedinte este in medie de trei luni.

Revenind la psihoterapia individuala pentru copii si adolescenti, de stiut este ca acest tip de terapie de asemenea implica intrevederi periodice cu parintii. Sunt de fapt ceea ce poarta denumirea de consiliere parentala, in cadrul careia acestia sunt informati cu privire la modul in care terapia are efect asupra copilului.

Partea interesanta, atat pentru parinti, cat si pentru copii – mai ales cand sunt reticenti fata de ideea de a participa la astfel de sedinte, este ca expertii centrului psihologic mentionat folosesc tot felul de tehnici terapeutice atractive. Dramaterapia, artterapia, dansterapia, ludoterapia si meloterapia sunt cele spre care se vor orienta psihoterapeutii, in functie de fiecare copil in parte. Pe site-ul psihart.ro gasesti mai multe cu privire la fiecare in parte, ce presupun si ce rol au. Pentru ca poate fi dificil si pentru tine ca parinte sa te pliezi pe un anumit program, vei participa, periodic, la sedintele de familie. Durata si frecventa acestora depinde de fiecare proces terapeutic in parte.

Descopera mai multe despre beneficiile psihoterapiei individuale si alege sa nu il privezi pe copilul tau de acestea, indiferent de situatia prin care trece. Pe psihart.ro poti afla si alte informatii relevante cu privire la activitatile desfasurate in cadrul centrului psihologic.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *