Primește-mă în viața ta și îți voi găti paste tot restul vieții

„Nu poţi să gândeşti bine, să iubeşti bine, să dormi bine, dacă nu ai cinat bine.”
– Virginia Woolf

Se spune că dragostea trece prin stomac și la un moment dat al vieții noastre am simțit cu toții acest lucru. Simțim fluturi în stomac atunci când ne îndrăgostim însă fluturii nu ne țin de foame uneori..

Când l-am întâlnit pe El am știut pur și simplu că este alesul inimii mele. Un bărbat înalt și frumos cu ochi mari și luminoși care reușea de fiecare dată să mă facă să mă pierd în prezența lui. Îl iubeam mai presus de orice iar în momentul în care mi-a propus să cinăm împreună la el acasă ,am acceptat fără să stau prea mult pe gânduri. Singura problema a fost că eu nu prea știam să gătesc mare lucru și el m-a rugat pe mine să mă ocup și de cumpărături. M-am simțit ca la un test sub presiune ,eram în fața examenului vieții și nu voiam să dau greș.

Singura rețetă pe care mi-am amintit-o în acel moment a fost o rețetă de paste cu sos de roșii. Era mâncarea mea preferată și m-am gândit că voi pregăti repede cina și ne va rămâne mai mult timp pentru noi doi. Îmi promisese că ne vom uita împreună la un film bun  după masă, asta dacă reușeam totuși să gătesc ceva comestibil. Mi-a fost teamă că burțile noastre aveau să se audă mai tare decât sonorul de la televizor în caz că nu-mi ieșea nimic bun.

În drum spre casa iubitului meu am trecut pe la un magazin și am cumpărat ingredientele pentru paste. M-am bucurat foarte mult când am găsit paste din grâu dur Băneasa. Pur și simplu ador aceste paste, fierb repede, rămân întregi,sunt gustoase și ușor de pregătit. Ador să le mănânc cu sos de roșii așa că am cumpărat pe lângă un pachet de spaghete Băneasa și o conservă de roșii întregi în sos, brânză topită,unt și brânză rasă pentru paste Grana Padano. Știam rețeta asta de la o mătușă plecată în Italia și  simțeam că îi vor placea și lui și îmi doream să îl impresionez. Cu siguranță nu e o rețetă de impresionat soacre însă speram să mă apropii mai mult de inima lui și să învăț să îl cunosc mai bine pregătind pentru el o cină delicioasă.

Primește-mă în viața ta și îți voi găti paste toată viața!

Marea majoritate a cuplurilor au parte de multe provocări la început de drum. De puține ori totul merge strună încă de la prima întâlnire însă din fericire pentru cei care se iubesc urmează și o a două și a treia întâlnire.

Noi doi formam un cuplu deja de câteva luni însă nu ii gătisem niciodată până acum. Era momentul adevărului, momentul în care îi voi declară că nu știu să gătesc. Nu mi-a plăcut să stau prea mult pe la bucătărie și sincer nu mă pricep prea bine la asta. Însă o porție de  Spaghetti cu sos de roșii aveam să îi gătesc că să îi demonstrez că îl iubesc și că nu vom muri de foame dacă vom rămâne împreună.

Am pus foarte mult suflet și toată dragostea mea atunci când am pregătit prima noastră masă împreună.

Spaghetti grâu dur Băneasa cu sos de roșii și brânză

Am folosit jumătate de pachet de paste, aproximativ 250 gr spaghetti grâu dur  Băneasa, 3 cuburi de brânză topită, 50 Gr unt, un strop de ulei de măsline, puțină sare, o conservă de roșii si brânză și  Grana Padano.

Într-o oală am pus 2 litri de apa la fiert cu puțină sare. Am ales din cămară o oala suficient de mare astfel încât spaghetele mele să aibă loc să fiarbă și am amestecat la fiecare 2,3 minute ca să nu se lipească. După ce a început să fiarbă apa am adăugat pastele Băneasa . Le-am lăsat să fiarbă timp de 8 minute , m-am uitat la ceas ca să nu depășesc cumva termenul trecut și pe ambalaj că fiind recomandat.Specialistii de la Paste Baneasa – Paste Fainoase si Produse de Morarit, știu ei de ce au trecut acest termen așa că îl respect cu mare atenție.

Într-o tigaie am pus ulei de măsline, roșiile tăiate în cubulețe mici, brânză topită,untul și un strop de sare. Am lăsat sosul să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 10 minute, până s-a topit brânza și untul și sosul s-a îngroșat și a căpătat un aspect omogen.

Pastele le-am scurs și le-am adăugat peste sosul gata preparat. Știu că unii spala pastele sub jet de apă însă eu am primit sfaturi prețioase de la mătușa mea care mi-a spus că este complet greșit acest obicei deoarece pastele au nevoie de amidon pentru a se contopi cu sosul. Le-am mai lăsat câteva minute pe foc ,timp în care pastele mele au prins culoare și sosul a reușit să pătrundă în mod uniform în ele.

Am pus pastele într-o farfurie întinsă și am ras brânză Grana Padano peste acestea.

Nimic extraordinar de greu, o rețetă ușor de preparat in aproximativ 15 minute cu ingrediente accesibile și ușor de procurat. La mine acasă nu lipsesc niciodată pastele și recunosc că prefer să prepar acest sos și la fundițe.

Celebrele Farffale grâu dur Băneasa sunt mereu prezente la mine acasă ca și alte Bunătăți Băneasa.

Aș fi putut să îi prepar și Farffale însă în mintea mea atunci se creionase un scenariu de film în care noi, doi îndrăgostiți aveam să ne apropiem buzele unul de celălalt cu ajutorul unei spaghete rezistente și delicioasă, urmate de un sărut pe care nu îl vom uita niciodată. Un fel de scenă că în desenul animat, Doamna și Vagabondul.

În acea zi mi-a mărturisit că îi plac pastele pe care i le-am gătit și că ar fi de acord să mănânce numai paste dacă asta știu eu să fac și asta mă face fericită. Din fericire m-a primit în viața lui chiar dacă aveam să mâncam împreună paste toată viața.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2022.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *