Ornamente frumoase din lemn

Bucovina si obiectele artizanale

Bucovina denumita de catre austriaci si „Tara fagilor” este locul unde de secole lemnul a fost innobilat, fiind utilizat pentru obiecte de uz casnic, obiecte de decor, pentru locuinţe, pentru mijloace de transport sau pentru Ornamente frumoase din lemn .In acest ţinut minunat intalnim case-muzeu sau muzee unde gasim obiecte de lemn faurite cu drag de catre mesteri adevarati in urma cu mai bine de 100 de ani.

Intotdeauna mi-a placut zona Bucovinei si din fericire pentru mine de curand am reusit sa imi indeplinesc cel mai arzator vis al meu acela de a vizita frumoasa Bucovina.

Cum am descoperit Ornamente frumoase din lemn din Bucovina?

In urma cu putin timp am ajuns in localitatea Maritei din comuna Darmanesti, judetul Suceava, mai exact la sediul Kurt Art Artizan o Cooperativa de Artizanat Mestesugaresc din Bucovina.

Nu am ajuns acolo in mod intamplator ci totul a facut parte dintr-un plan bine pus la punct de catre sotul meu care este un mare fan al produselor de artizanat romanesc si stia dintr-o sursa sigura ca aici vom gasi Ornamente frumoase din lemn cat si diverse produse din ceramica, produse traditionale din Bucovina facute de catre mesteri populari adevarati respectand valorile si istoria locului.

Am realizat imediat ce am pasit in cladirea cu tavan albastru care altadata era o discoteca sateasca, ca nu avem de a face cu un simplu magazin care comercializeaza produse de artizanat ci aici in acest topos creativ pentru artizani se confectioneaza si se valorifica produsele traditionale din zona Bucovinei si ca cei de la aceasta Cooperativa de Artizanat Mestesugaresc a reusit prin activitatea desfasutata aici sa reintroduca in circuitul productiei autohtone razboiul de tesut ,dalta si roata olarului care devenisera cu mult timp in urma piesa de muzeu.

Mi-am dorit enorm ca odata ce am ajuns in Bucovina sa descopar traditiile si obiceiurile romanesti si cu ajutorul Kurt Art Artizan am reusit sa descoper cat de frumoase sunt produsele de artizanat ale mesterilor populari. Atat eu cat si sotul meu am fost placut impresionati de calitatea produselor de artizanat intalnite aici si ne-am dorit sa luam cu noi o parte din aceste obiecte minunate sa ne impodobim casa si in acelasi timp sa le facem cadou persoanelor dragi noua.

Nu am rezistat tentatiei si am achizitionat mai multe decoratiuni de perete cat si multe alte obiecte absolut minunate din ceramica.

Printre decoratiunile cumparate se numara si aceasta decorațiune de perete din ceramica farfurie si floare.

35 farfuria

Pentru numai 35 de de lei am beneficiat de acest produs handmade din ceramica pictata.

Am achizionat si aceasta decoratiune perete Norisor absolut superba.

Aceasta din urma a costat numai 30 de lei si arata minunat la noi in camin.

Pentru cei mai putin norocosi care nu au privilegiul de a vizita Bucovina, Kult Art Artizan le ofera posibilitatea sa cumpere din magazinul online artizanatkult-art.ro ornamente frumoase din lemn si ceramica foarte simplu prin vizitarea site-ului si adaugare produselor in cos sau pot plasa o comanda telefonica la unul din numerele de pe site 0723367034  sau0727804065.

Multumim Kult Art Artizan pentru aceste produse minunate!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *