Mai multa sanatate si bunastare cu produse naturale

De secole au existat produse naturale care ne ofera posibilitatea de a proteja eficient sanatatea si bunastarea. De-a lungul anilor, cautarea acestui echilibru a devenit un motiv pentru aprofundarea diferitelor discipline alternative, sustinut de o gama din ce in ce mai mare de remedii naturale si de o educatie pentru „o nutritie buna” care sta la baza sanatatii noastre. Acum stim ca aspectele care contribuie la bunastarea noastra sunt diverse, intarind din ce in ce mai mult conceptul ca stilul nostru de viata este cel care face diferenta. Deci, ce sa facem si ce remedii sa folosim pentru a ne mentine corpul sanatos?

Mai multa sanatate si bunastare cu nutritia

Daca a fost intotdeauna adevarat ca suntem ceea ce mancam, este de la sine inteles ca tot ceea ce punem in corpul nostru are o importanta incredibila. Este recomandabil sa alegem alimente ecologice, dar nu este suficient. Este esential sa urmati o dieta echilibrata in care proteinele, carbohidratii si grasimile sunt distribuite intr-un mod optim si sa respectati cateva reguli simple, dar simple. Aceasta este pentru a permite corpului nostru sa mentina un echilibru acido-bazic care sta la baza unui organism sanatos. 

Suplimente si produse pe baza de plante pentru a spori sanatatea si bunastarea

De pe vremea lui Paracelsus, oamenii erau tratati cu infuzii si decocturi de plante care pot fi si astazi folositoare pentru bunastarea noastra. Mereu interesant si foarte eficient este un amestec de plante medicinale competente pentru cele mai variate probleme, pentru a fi preparate ca infuzie sau decoct si baute de mai multe ori pe zi.

De fapt, plantele, regasite inclusiv in capsule naturiste, pun la dispozitia individului substante biologic active, cu o putere de vindecare reala. Daca dorim o concentratie mai mare de ingrediente active, sa ne uitam la suplimentele naturale, pe care le gasim acum din abundenta. Majoritatea suplimentelor alimentare sunt utilizate atunci cand este necesara terapia de soc si este important sa actionam rapid asupra simptomelor. Pot fi combinate in siguranta cu alte remedii naturale, cum ar fi oligoelementele.

Sucurile concentrate din plante proaspete sau extractele se dilueaza si se beau de mai multe ori pe zi si sunt, de asemenea, perfecte.

Tinctura reprezinta cel mai bun extract. Reprezinta intreaga parte extractibila a plantei care poate fi utilizata in terapie. Cele mai bune sunt cele care sunt preparate incepand cu planta proaspat macerata la rece in alcool etilic (40/65 °), care, daca sunt pregatite cu intelepciune, pastreaza intacte produsele tesuturilor vegetale mature. 

Extractele de muguri au o compozitie foarte diferita, deoarece sunt produse ce pornesc de la tesuturile tinere ale plantelor, adica mugurii, in ritm complet de multiplicare celulara. Ele pot fi interpretate ca un concentrat de energie vitala capabil sa activeze procesele biologice in interiorul corpului. Mugurii sunt macerati la rece intr-un amestec echilibrat de apa, alcool si glicerina. Produsul finit este diluat in continuare. Gemoderivatele sunt, de asemenea, utilizate pentru tratamente de lunga durata.

Uleiurile esentiale sunt utilizate in principal in aromoterapie, dar pot fi folosite si intern sau local. Pentru bogatia lor in terpene si fenoli, alcool si aldehide, uleiurile esentiale au fost considerate intotdeauna antiseptice naturale. Exista nenumarate soiuri si, uneori, din aceeasi planta gasim chimiotipuri diferite, cu specificitati diferite.

Utilizabile in difuzorul de arome, pentru bai terapeutice sau bai si fumigatii, acestea sunt utilizate pe scara larga, diluate in uleiuri de baza pentru masaje benefice si vindecatoare si fac parte integranta din toate terapiile naturale. Sub supravegherea stricta a persoanelor competente, acestea pot fi utilizate si oral.

Dupa cum vedem, exista o gama larga de produse naturale importante pentru sanatatea si bunastarea noastra.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *