Îți construiești o casă? Ia în calcul și un sistem de ventilație de la Altecovent

Atunci când îți planifici casa de vis, este posibil ca ventilația acelei locuințe să nu fie în fruntea listei de priorități. Cu toate acestea, chiar și cea mai bine proiectată casă din lume poate deveni de nelocuit dacă are o ventilație slabă și, de departe, una din cele mai eficiente modalități de a garanta o casă bine ventilată este să încorporezi sistemul de ventilație în faza de proiectare.

În varianta simplă, ventilația este procesul de eliminare a aerului din locuința ta și înlocuirea acestuia cu aer din exterior. Fără un sistem de ventilație instalat, aerul viciat se acumulează în interiorul casei tale și poate avea unele consecințe neplăcute. Cel mai frecvent rezultat al ventilației slabe este acumularea de condens din activitățile de zi cu zi, cum ar fi gătitul și spălatul. Condensul în exces poate provoca rapid dezvoltarea umezelii și mucegaiului, cu consecințe destul de grave pentru sănătatea și integritatea casei tale. În cazuri mai grave, umezeala din condens poate distruge casa pentru care ai muncit să o construiești.

O ventilație adecvată are, de asemenea, o serie de beneficii. Un sistem bun de ventilație va elimina rapid și eficient mirosurile de gătit, precum și particulele de grăsime și ulei din aer, prevenind acumularea de mirosuri și contaminanți pe suprafețe. Aparatele care ard combustibil, cum ar fi sobele cu lemne, necesită o sursă constantă de aer oxigenat pentru a fi eficiente și, fără aceasta, pot reduce conținutul de oxigen din aerul din casă. O ventilație adecvată poate preveni, de asemenea, acumularea în locuință de substanțe chimice care pot provoca alergii, cum ar fi fumul de țigară, sporii de mucegai, părul de animale și polenul.

În acest context, Altecovent vine cu soluții pentru locuința pe care dorești să o construiești, încă de la faza de proiecție.

Altecovent, gamă largă de produse benefice pentru confortul aerului pe care îl respiri în casa ta

Vei putea găsi la Altecovent sisteme de ventilație cu recuperatoare de caldura, centralizate și descentralizate, gata să îți reîmprospăteze aerul din casă în permanență. Însă, aceste variante de ventilație aduc mult mai multe avantaje decât atât, ce au impact direct atât asupra sănătății noastre, a confortului cât și a cheltuielilor lunare în ceea ce privește utilitățile.

Sistemele de ventilație cu recuperare de căldură vor asigura un aer proaspăt, reducând totodată pierderile termice. Asta înseamnă că vor reduce costurile de încălzire. O locuință care este dotată cu un astfel de sistem nu va mai avea nevoie absolută de aer condiționat și nu va mai exista exces de umezeală.

Altecovent este o firmă specializată în comercializarea sistemelor de ventilație cu recuperare de căldură și a ventilatoarelor de baie.

În pagina oficială vei descoperi atât gama de produse, cât și toate detaliile necesare de care ai nevoie. Pentru orice întrebare poți lua legătura cu echipa.

Date de contact: info@ventilatiecurecuperaredecaldura.ro

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *