Greseli frecvente la constructia unghiilor cu gel

Daca iti doresti unghii perfecte si preferi varianta cu gel, ar trebui sa ai in vedere manichiura cu gel. Atentie insa pe cine alegi sa faca acest gen de manichiura si modul in care lucreaza. Un tehnician protezist trebuie sa aiba la activ un curs de calificare. De asemenea, la faza de incepator ar putea sa comita cateva greseli.

Din pacate, o greseala a manichiuristei se resfrange asupra sanatatii unghiilor tale. Iata care sunt cateva dintre cele mai frecvente astfel de greseli si la ce sa fii atenta:

Nu sterilizeaza corect

Este de la sine inteles cat de importante sunt dezinfectarea si sterilizarea instrumentelor folosite la manichiura. Acestea previn dezvoltarea bacteriilor, iar la mijloc este vorba de sanatatea unghiilor.

Atentie la: manusile purtate de manichiurista, pe toata durata procedurilor. De asemenea, primul lucru pe care aceasta ar trebui sa il faca este sa dezinfecteze mainile clientei si masa de lucru inainte de toate.

Pilirea corecta

Partea de pilire este extrem de importanta pentru ce urmeaza sa se intample. Unghia trebuie pregatita, iar in acest sens pilirea trebuie executata corect.  O greseala frecventa este pilirea excesiva sau la polul opus, cea insuficienta, ce poate duce la deteriorarea unghiei. De aici se pare ca a pornit si mitul conform caruia gelul dauneaza unghiei naturale. Fals, acest lucru este cauzat de fapt de pilirea excesiva.

Cuticulele si tratamentul acestora

Trebuie spus ca acestea nu se taie in aceeasi zi in care se realizeaza constructia cu gel. Riscurile sunt destul de mari si se pot referi la infectiile ce se transmit.

Trebuie spus de asemenea ca este o problema atunci cand acel gel unghii curge pe cuticule. Aplicarea se face cu atentie, lasand un spatiu de un milimetru de la unghie la cuticula.

Substanta de pregatire

Aici o greseala este aceea de a aplica doua tipuri de primer. Asadar nu se poate folosi un primer cu si unul fara acid. In plus, solutia de pregatire se alege si in functie de tipul de piele al clientei. Daca este vorba de ten gras si mainile clientei transpire foarte mult, se va folosi un primer cu acid.

Cat despre folosirea in exces, acest lucru presupune pierdere de timp si risipa de material.

Gelul UV aplicat pe unghii cu probleme

In cazul in care unghiile nu sunt sanatoase, nu se va aplica gel. Chiar daca tehnicianul protezist nu este medic, isi poate da seama din start cand o unghie nu este sanatoasa. De aici a pornit iarasi un mit – cele care cred ca gelul UV este menit sa le ofere unghiile perfecte, cand au deteriorari grave ale suprafetei, se aleg cu amplificari de probleme daca chiar se merge mai departe cu aplicarea gelului.

Un alt aspect de mentionat se refera la gelul de cover. Acesta are rolul de a acoperi eventuale imperfectiuni ale unghiei. Cand nu este aplicat corect acesta nu isi va dovedi efectul, deci va fi aplicat practice degeaba.

Este evident ca din punct de vedere al clientei nu exista cunostinte aprofunde despre realizarea unei manichiuri corecte, dar cel putin a depista vizual cand gelul nu este aplicat corect, uniform, cand nu se respecta cerintele legate de igiena oricine isi da seama ca nu are de-a face cu o profesionista.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *