Cinci lucruri scurte pe care nu le stiai despre proteine

Ai auzit in ultima perioada tot mai mult despre acest tip de supliment nutritiv insa ai impresia ca este doar un trend ori un moft? Crezi ca dieta ta este perfecta asa cum este ea acum, ca miscarea este singura cale spre un corp frumos si sanatos? Ai devenit vegetarian insa nu stii daca ai un aport proteic corect? Daca raspunsul la intrebarile de mai sus este afirmativ sau vrei sa iti improspatezi ideile legate de proteine, articolul de azi este pentru tine.

Este folosirea proteinei din zer un obicei sanatos?

Fara indoiala, acesta este cel mai popular supliment din lumea fitnessului si a culturismului.Toate varstele, toate tipurile de diete vorbesc de aceasta proteina. Raspunsul scurt, asadar, este da! Toate proteinele sunt esentiale pentru construirea si mentinerea tesuturilor musculare, a sistemului osos, a fortei si a numeroase functii ale organismului. Proteina din zer a fost testat intensiv si nu are efecte secundare, fiind folosita de atleti profesionisti de pe intreg globul. Totusi, daca ai devenit vegan sau esti intolerant/alergic la lactoza trebuie sa alegi altceva.

Sunt proteinele benefice?

produse-protein-house.jpg

Studiile arata ca o cantitatea insuficienta de proteine duce la un echilibru negativ de nitrogen, ce indica un catabolism al proteinelor si o refacere intarziata – ce in timp poate duce la distrugerea tesutului muscular, accidentari si boli. In comparatie, consumul de proteine din zer stimuleaza sinteza proteinelor in timpul antrenamentelor si pe durata refacerii musculare, imbunatatind raportul grasime-masa musculara, prin antrenamente de rezistenta; creste forta (important pentru orice sport), poate imbunatati presiunea sanguina, reduce inflamatia si influenta pozitiv grasimile din sange.

Care sunt riscurile consumului de proteine din zer?

In afara alergiilor/intolerantei amintite, aceste proteine nu cauzeaza in mod tipic efecte adverse. Este bine insa sa alegem produse de calitate, cu o lista clara de ingrediente (uneori, zaharul poate fi ascuns). Prea multa proteina poate provoca crampe abdominale, dureri de cap, lipsa poftei de mancare (lucru observat la foarte putine persoane). Proteinele trebuie sa vina in completarea unei alimentatii variate si a exercitiilor fizice.

Sunt proteinele considerate steroizi?

12064443_10205972565126740_1454623743_n (1)

Chiar daca teoria si practica arata ca proteinele duc la o crestere musculara, ele nu sunt considerate steroizi deoarece nu au proprietati anabolice – proteinele sunt produse si de catre organismul noastru, in mod natural, iar steroizii sunt substante sintetice.

Ajuta si la pierderea in greutate?

In functie de tipul ales, da – atentie la numarul de calorii, aportul de carbohidrati. Explicatia este simpla – proteinele de zer maresc senzatia de satietate, lucru ce duce la reducerea apetitului si opreste dorinta de “gustari”. Proteinele sporesc metabolismul – altfel spus, arzi calorii mai eficient.

Exista o metoda de a concentra proteinele din dieta noastra?

Specialistii recomanda sa pastram nivelul proteinelor constant (presupunand ca acesta este deja la un punct optim) dar sa renuntam la grasimi, zahar si carbohidrati procesati – lucru ce ne-ar permite sa obtinem carbohidratii necesari, la un nivel mai scazut de calorii.

Ecuatia performantei in sport se rezuma la proteine?

Nu, nu totul depinde de aceste suplimente. Succesul vine dintr-o…triada: o alimentatie bogata si variata, odihna adecvata si refacere. Ohhh, ar mai fi un supliment totusi, recomandat pentru toti atletii: MDG (munca din greu).

 

Gaseste acum cele mai bune proteine de pe piata in oferta Protein House si reconstruieste-ti trupul dupa propria dorinta!

Sursa: theproteinworks.com, iflscience.com, theguardian.com

 

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *