Fursecuri

Buna seara dragii mei,

Astazi vreau sa va prezint o reteta foarte simpla si rapida cu ciocolata,este vorba despre fursecuri cu ciocolata. Aceste fursecuri le facea mama mea in fiecare duminica, sunt foarte delicioase si se pot manca la micul dejun cu o cana de lapte, sau se pot lua ca pe o gustare la scoala sau la servici.

Avem nevoie de: • 2 oua

• 1 lingura de apa

• 1 ceasca de ulei

• 1 ceasca de zahar

• jumatate de lingurita de praf de copt

• esenta de vanilie sau rom

• 100 gr de ciocolata zdrobita

• faina cat cuprinde ( aproximativ 10 linguri de faina , de preferinta cernuta )

• putina sare

Intr-un castron se bat ouale cu putina sare, apoi se adauga lingura de apa, si zaharul, se amesteca bine, se pune uleiul, esentele de vanilie sau rom, se amesteca pana se omogenizeaza apoi se pune faina si praful de copt, trebuie sa iasa un aluat nici prea lichid, dar nici prea tare, cat sa stea pe lingura, apoi se adauga ciocolata zdrobita, se amesteca usor cu o spatula, astfel incat sa fie ciocolata peste tot. Intr-o tava se pune hartie de copt, se ia din compozitie cu lingura si se pun gramajoare, lasand spatiu circa 3 cm , deoarece ele cresc si trebuie lasata distanta intre ele. Se dau la cuptor pana se rumenesc,cu cat ies mai subtiri sunt mai crocante, daca va plac mai moi se pune compozitie mai multa, sa fie putin mai inalte.

Se pot servi simple sau cu lapte, ceai sau chiar si cafea.

Sunt delicioase si in primul rand sunt facute in casa, chiar daca nu vor arata asa aspectoase ca cele din magazin. Puteti face reteta dupa placul vostru, cu aromele voastre preferate, de exemplu puteti micsora cantitatea de ciocolata si sa adaugati cereale zdrobite si nuca .

Va invit cu drag sa incercati si voi reteta asa cum este ea, sau sa o imbunatatiti cu ceea ce va place voua si sa imi spuneti daca va placut.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *