O vorbă veche din popor spune că „Paza bună trece primejdia rea” iar în zilele noastre este de mare actualitate,mai ales atunci când vrei să construiești o locuință.
În goana după cele mai bune oferte, tot mai mulți oameni pică în capcana „băieților șmecheri” ce vor să se îmbogățească peste noapte, înșeland oamenii de bună credință.
Orice om are un vis iar cel mai profund vis material al unui om este cu siguranță achiziția sau construirea unei locuințe. Un colț de rai, numit acasă, un cămin călduros și sigur pentru întreaga familie poate fi obținut de cele mai multe ori,prin ani de trudă și cu multe sacrificii. Unii își sacrifică timpul petrecut cu cei dragi și aleg să plece în străinătate pentru a strânge bani, alții aleg să își ia câte 2 joburi și își sacrifică sănătatea pentru un trai mai bun. Și asta pentru a obține casa visurilor. Însă acest vis poate fi spulberat foarte ușor dacă nu suntem atenți la deciziile pe care le luăm, dacă avem încredere în persoane „binevoitoare”.
Oricât de tentant ar fi și oricât de mult ne-am dori să ni se îndeplinească visul de a avea casa noastră, trebuie să fim conștienți că o casă nu se construiește peste noapte. În plus trebuie să reținem că acest vis nu costă puțin, ofertele prea „bune” nu există cu adevărat.
De curând și noi era să picăm în plasa unor escroci. Întrucât am moștenit un teren într-o zonă extraordinar de frumoasă, am vrut să construim acolo o căsuța,un loc al nostru, unde să mergem la aer curat, în weekend ,în vacanțe si ori de câte ori se ivește ocazia.
A găsit soțul prin anunțurile de pe Internet un băiat, ce se părea că are răspunsul la toate întrebările noastre. El ne oferea „visul nostru pe tavă ” la un preț accesibil pentru noi și într-un timp foarte scurt. Oare cine nu și-ar dori așa ceva?
Rapid, frumos și pe bani puțini dar poate într-o alta viața!
Să zicem că noi am avut noroc și nu am trimis banii de avans solicitați de domnul cu pricina pentru că ne alegeam și fără bani și fără vreo construcție realizată. Din discuțiile avute, individul s-a lăudat că a construit multe case, minunate și că are și în zona noastră, construită de curând una. În momentul în care i-am solicitat adresa casei, să o vedem și noi ,acesta s-a făcut dispărut și nu a mai răspuns la telefon.
Cum ne ferim de înșelătorii atunci când vrem să construim o locuință?
Pentru a evita înșelătoriile atunci când doriți să construiți o locuință, iată câteva sfaturi ce vă pot fi de real ajutor:
- Cautați recomandări și referințe: Începeți prin a cere recomandări de la prieteni, familie sau colegi care au trecut prin procesul construirii unei locuințe. Aflați despre experiența lor cu constructorii sau dezvoltatorii imobiliari.
- Verificați antecedentele: Asigurați-vă că dezvoltatorul sau constructorul are toate licențele și aprobările necesare pentru a opera. Puteți verifica aceste informații la autoritățile locale sau naționale.
- Documentați-vă: Întocmiți un contract detaliat care să cuprindă toate aspectele proiectului, termenele, costurile, specificațiile tehnice, și clauzele de penalizare pentru întârzieri sau probleme de calitate. Separați manopera de materiale: Cel mai bine ar fi să alegeți singuri materialele iar firma să se ocupe strict doar de manoperă. O idee bună pentru materiale este https://vindem-ieftin.ro/depozit-virtual/
- Cerințe legale: Asigurați-vă că toate construcțiile sunt conforme cu reglementările locale și naționale. Verificați dacă proiectul are toate aprobările necesare. Solicitați garanție pentru lucrare.
- Investigare financiară: Fiți atenți la orice cerințe financiare suspecte sau cereri de plată excesive în avans. Este important să aveți control asupra finanțelor și să verificați cu atenție facturile și cheltuielile. Niciodată nu plătiți lucrările integral în avans. Mare grijă și la plățile online. Niciodată să nu vă introduceți datele cardurilor pe site-uri suspecte, pentru că riscați să rămâneți și fără bani și să plătiți niște materiale sau servicii inexistente.
- Vizitați proiectele anterioare: Dacă este posibil, vizitați alte proiecte finalizate de același constructor sau dezvoltator pentru a evalua calitatea lucrărilor și nivelul de satisfacție al clienților anteriori. Pe noi acest sfat ne-a salvat.
- Consultați un specialist: Dacă sunteți nesiguri sau aveți întrebări cu privire la construcție, angajați un inspector sau un consultant independent pentru a vă oferi asistență în proces. Este chiar recomandat să apelăm la o terță persoană care să supravegheze lucrările și care să nu fie din cadrul aceleași firme de construcții. De asemenea, puteți apela la specialiștii Depozit Virtual, pentru a vă ajuta să alegeți materialele potrivite fiecărei etape ale construcției.
- Comunicare deschisă: Mențineți o comunicare deschisă și constantă cu constructorul sau dezvoltatorul cât si cu furnizorul materialelor de construcții. Discutați orice problemă sau îngrijorăre pe măsură ce apare.
- Evaluarea atentă a ofertelor: Comparați mai multe oferte de la diferiți constructori sau dezvoltatori. Nu alegeți pur și simplu cea mai ieftină ofertă, ci evaluați raportul calitate-preț. O ofertă de preț extraordinar de mic aduce de la sine mai multe semne de întrebare. Când e prea frumos să fie adevărat în zilele noastre se traduce cu „miroase a țeapă !”
- Drepturile legale: Familiarizați-vă cu drepturile legale ale consumatorilor în domeniul construcțiilor din țara dumneavoastră. Acestea vă pot oferi protecție în caz de probleme. Nu iertați neregulile apărute, orice fraudă trebuie raportată către organele competente pentru a se lua toate masurile necesare și pentru a-i face să plătească.
Păstrând un nivel ridicat de atenție și luând măsuri de precauție, puteți reduce șansele de a cădea în capcana înșelătoriilor atunci când construiți o locuință.
De unde cumpărăm materiale de construcții?
Înainte de a alege un magazin, este întotdeauna recomandabil să verificați recenziile și recomandările altor clienți, să comparați prețurile și să discutați cu personalul pentru a vă asigura că găsiți materialele de construcții de calitate de care aveți nevoie pentru proiectul dumneavoastră. Calitatea și modul de depozitare a materialelor de construcții sunt aspecte cruciale pentru un proiect. O casă trebuie construită cu cap și cu cele mai bune materiale pentru a nu ne pune viața în pericol, să stăm cu frica-n sân când sunt vijelii sau vreun cutremur.
[…] Fără fraude și înșelăciuni cu materialele de construcții de la Vindem-Ieftin.ro! […]