De unde putem cumpăra online baterii auto de calitate?

Atunci când deținem un autoturism trebuie să avem grijă ca acesta să functioneze corespunzător. O atenție deosebită trebuie să o acordăm bateriilor auto mai ales în sezonul rece,când o baterie auto de bună calitate poate face diferența.

Bateriile auto au un rol crucial în funcționarea mașinilor, deoarece îndeplinesc mai multe funcții importante:

 1. Pornirea motorului: Una dintre cele mai cunoscute funcții ale bateriilor auto este furnizarea energiei necesare pentru a porni motorul. Atunci când cheia este întoarsă sau butonul de pornire este apăsat, bateria furnizează curentul electric pentru a pune în mișcare motorul de pornire.
 2. Alimentarea sistemelor electrice: Bateria alimentează numeroasele sisteme electrice ale mașinii, precum farurile, semnalele luminoase, sistemul audio, climatizarea și alte dispozitive electronice. Aceasta asigură confortul și siguranța conducătorului auto și a pasagerilor.
 3. Stocarea energiei: Bateria servește și ca rezervor de energie electrică pentru momentele în care motorul nu funcționează sau nu furnizează suficient curent electric. Acest lucru permite funcționarea dispozitivelor electrice și a sistemelor de iluminat când motorul este oprit sau la ralanti.
 4. Reglarea tensiunii: Bateria ajută la menținerea tensiunii electrice constante în sistemul electric al mașinii, permițând astfel ca toate dispozitivele să funcționeze corespunzător.

Este important de menționat că bateria auto necesită încărcare regulată de la alternatorul mașinii pentru a menține nivelul de energie necesar pentru toate aceste funcții. Neglijarea întreținerii bateriei poate duce la descărcare și, în cele din urmă, la eșecul acesteia, ceea ce poate cauza dificultăți de pornire sau probleme cu funcționarea sistemelor electrice ale mașinii.

Totodată pentru montajul bateriilor auto, este recomandat să apelați la service-uri auto sau mecanici specializați în reparații și întreținerea vehiculelor. De asemenea, multe magazine de piese auto oferă servicii de montaj pentru baterii. Asigurați-vă că alegeți un profesionist calificat pentru a vă asigura că bateria este instalată corect și în condiții de siguranță.

Cum alegem cele mai bune baterii auto?

Pentru a alege cele mai bune baterii auto pentru mașina proprie sau pentru mașina de serviciu, urmați acești pași:

 • Verificați specificațiile mașinii: Consultați manualul mașinii pentru a afla specificațiile recomandate pentru bateria auto în ceea ce privește dimensiunile, capacitatea și puterea de pornire la rece (CCA – Cold Cranking Amps).
 • Calitatea brandului: Alegeți un brand de încredere cunoscut pentru bateriile auto de calitate. Brandurile cunoscute tind să ofere produse mai fiabile.
 • CCA și CA: Asigurați-vă că bateria are suficientă putere de pornire la rece pentru a face față condițiilor meteorologice locale. Cu cât CCA este mai mare, cu atât bateria este mai puternică.
 • Tipul de baterie: Există baterii auto convenționale (plumb-acid), baterii AGM (mat de sticlă absorbant), și baterii Li-ion (litiu-ion). Alegeți tipul care se potrivește cel mai bine nevoilor dvs.
 • Durata de garanție: Optați pentru o baterie cu o garanție suficient de lungă, de obicei 2-5 ani, pentru a vă asigura că veți beneficia de suport în caz de probleme.
 • Dimensiunea și polaritatea: Asigurați-vă că bateria se potrivește spațiului din compartimentul motor și are polaritatea corectă (poziția bornei pozitive și celei negative).
 • Vârstă: Verificați data de fabricație a bateriei, iar dacă este posibil, alegeți una cât mai nouă. Bateriile noi au o durată de viață mai lungă.
 • Recenzii și evaluări: Citiți recenzii și părerile altor clienți pentru a obține feedback despre durabilitatea și performanța bateriei respective.
 • Preț și raportul calitate-preț: Comparați prețurile și alegeți o baterie care oferă un bun raport calitate-preț.
 • Întreținere: Asigurați-vă că vă îngrijiți bateria corect. Mențineți bornele curate, verificați nivelul de electrolit și asigurați-vă că mașina dvs. este condusă în mod regulat pentru a menține bateria încărcată.

Alegerea bateriei auto potrivite depinde de tipul mașinii, condițiile de conducere și preferințele personale. Consultați întotdeauna un mecanic sau un tehnician auto pentru sfaturi suplimentare și pentru a vă asigura că alegeți cea mai potrivită baterie pentru mașina dvs.

De unde putem cumpăra online baterii auto de calitate?

Pentru a achiziționa baterii auto de calitate, puteți urma aceste sugestii:

 1. Magazine auto și service-uri: Multe magazine specializate în piese auto sau service-uri auto vând baterii auto de încredere. Puteți consulta un service auto local sau un magazin de piese auto din zona dvs.
 2. Magazine online specializate: Există numeroase magazine online specializate în vânzarea bateriilor auto. Site-urile precum neobat.ro ,care  oferă o gamă variată de opțiuni. Produsele de calitate la prețuri accesibile fac ca acest magazin online să fie o opțiune bună.  Zecile de review-uri ale clienților care le-a trecut pragul sunt dovada clară că este un magazin online de încredere.
 3. Magazine de articole electronice și echipamente auto: Unele lanțuri de magazine de electronice, cum ar fi Best Buy, și lanțuri de magazine de echipamente auto, cum ar fi AutoZone, vând baterii auto de calitate și oferă consultanță în alegerea celei potrivite pentru vehiculul dvs.
 4. Magazine online mari: Site-uri de comerț electronic precum Amazon și eBay oferă, de asemenea, o selecție largă de baterii auto de la diferiți producători. Asigurați-vă că verificați recenziile și evaluările produselor.
 5. Servicii de asistență rutieră: Anumite servicii de asistență rutieră oferă și servicii de vânzare a bateriilor auto, iar tehnicianul lor poate instala bateria direct la locul unde vă aflați.

Atunci când alegeți o baterie auto, consultați specificațiile producătorului vehiculului dvs. și asigurați-vă că bateria are capacitatea și dimensiunile potrivite. De asemenea, luați în considerare garanția și politica de returnare a produsului pentru a vă asigura că sunteți protejat în caz de defecțiuni sau probleme ulterioare. Pe neobat.ro am văzut ca au o politică simplă de retur iar produsele beneficiază de garanție.  Din punctul meu de vedere au toate atuurile posibile si prefuir bune și calitate, fix ce avem nevoie.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *