De la fericire si extaz la haos este doar un pas!

Venirea pe lume a unui copil, aduce de la sine o mare încărcătură emoțională.  Fericire, extaz, dragoste, frică și emoții profunde, multe nopți nedormite, situații și responsabilități noi, pot fi de multe ori copleșitoare pentru tinerii părinți, mai ales la primul copil. Îmi amintesc și acum perfect momentul în care l-am adus pe Andrei acasă de la maternitate. El era atât de mic și eu atât de neîndemânatică și de speriată! Nu am fost în stare nici măcar să îl schimb de hăinuțe , soțul meu fiind cel care m-a ajutat. Asta a fost la primul copil, la al doilea deja știam ce mă așteaptă și am mai prins curaj iar la al treilea deja puteam să fac unele lucruri cu ochii închiși.

De la fericire si extaz la haos este doar un pas!

Dacă aș putea da timpul înapoi aș schimba anumite lucruri și obiceiuri din viața noastră de părinți. Acum știu că viața noastră putea fi mai simplă și  ar fi trebuit să nu ne stresăm pentru lucruri minore.

În secolul vitezei,când  există atât de multe lucruri materiale,care ne ajută în viața de zi cu zi, putem să prevenim anumite accidente. Chiar dacă îmi este greu să recunosc și eu am fost o mamă neglijentă uneori. Într-un moment de neatentie copilul a căzut din pat reușind să escaladeze peste pernele puse la marginea patului, deși nu știam că poate face acest lucru având doar 6 luni.

Chiar dacă au trecut mai mulți ani de atunci, îmi amintesc perfect momentul în care s-a întâmplat totul. Din fericire nu a fost nimic grav însa puteam preveni acest accident foarte ușor. Cu o protecție laterală pentru pat puteam evita acest episod urât din viața noastră.

Din fericire acea zi ne-a făcut să conștientizăm cât de importante sunt sistemele de siguranță pentru copii . La fiecare etapă din viața copilului nostru, am început să investim bani pentru siguranța lui și pentru  liniștea noastră.  Totul a pornit de la o protecție laterală de pat, dar au urmat apoi siguranțe pentru prize, sigurante pentru sertare, protectie colturi mobila, sigurante geamuri si usi glisante, lucruri care ne-au ajutat să facem din casa noastră un loc sigur pentru copii.

Când totul pare complicat, Empria te ajută să scapi de haos!

Cu 3 copii și un cățeluș, lucrurile par complicate în totalitate! Haos este un cuvânt care pare a fi pe ordinea zilei în tabloul familiei Matei. Cum am ajuns aici? Deși mereu am fost adepta animalelor de companie și mereu am iubit cățeii, recunosc că nu m-am simțit capabilă să am grijă de încă un suflețel, fiind deja depășită numeric de ceilalți membri ai familiei.

Copiii mei cei mari mereu au stat în preajma animalelor și i-am învățat de mici să le iubească și să le protejeze, însă le-am refuzat categoric rugămințile arzătoare de a avea și noi un cățel al nostru. Ca să scap, le-am promis că atunci când ne vom muta la casă (dacă se va întâmpla vreodată), vor avea și cățel, purcel și pisici și ce vor mai vrea ei.

Nu mică mi-a fost mirarea când visul de a sta la casă a venit la pachet cu Lucky,  un labrador simpatic,cu ochi blânzi, care ne-a cucerit de la prima vedere. A fost cadoul primit de copii de la nași, așa că nu îl puteam refuza. Pe cât de frumos părea totul pe atât de complicate erau lucrurile! Noua noastră casă cu un bebeluș dornic de cunoaștere și un cățel energic ca Lucky a venit cu noi provocări. Totuși  încălțămintea roasă, jucariile distruse, parchetul zgâriat, urmele de lăbuțe prin toată casa, canapeaua zgâriată și roasă,erau cele mai mici probleme ale noastre. Scările de la etaj păreau a fi cea mai mare atracție pentru Lucky si pentru Laura.  Atât noi cât si băieții alergam după ei într-un suflet, din fericire fără accidente însă.  Imaginea acestui tablou pare a fi amuzantă însă nu am vrut să ne asumăm riscuri.

Din fericire știam deja ca există soluții eficiente de protecție pentru copii și pentru animale, la Empria.

Am găsit la Empria poarta de siguranta și le-am explicat celor mai mici membri ai familiei, Laurei și lui Lucky că „Pe aici nu se trece!” și în sfârșit am găsit echilibrul în familia Matei. Nu ne mai panicăm de fiecare dată când cei doi aleargă spre scări voioși și fericiți, puși pe șotii de fiecare dată. Sinceră să fiu nici nu știu cine ne dă mai multe bătăi de cap zi de zi, cei 3 muschetari sau primul nostru animal de companie. Când se joacă împreună și îi aud pe copii cum râd îmi dau seama că am luat cea mai bună decizie atunci când l-am primit pe Lucky în viețile noastre.

Pentru cățel și copii  fericiți și părinți liniștiți recomand Empria -„Bucuria siguranței”si restabilirea echilibrului în familie.

Acest articol participă la proba 1 din SuperBlog 2023.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *