Cum scap de frica de stomatolog

In general, cei care au frica de cabinetele de stomatologie sunt copiii. Sau, cel putin ei sunt cei care recunosc acest lucru. Insa sunt si o multime de adulti care au frica de dentist, oameni in toata firea, atat barbati, cat si femei. Am intalnit si persoane la 20 de ani cu frica de dentist, dar si persoane la 60 de ani. Totul, cred eu, depinde foarte mult de primele experiente avute intr-un cabinet de stomatologie.
Atunci cand iti este frica, trebuie sa gasesti o cale sa scapi de ea. Multe din afectiunile dentare care apar nu pot fi rezolvate fara a merge in cele din urma la dentist. Daca de exemplu ai dintii strambi si ai nevoie de un aparat dentar, acestia nu se vor indrepta de la sine. Daca ai un dinte lipsa si vrei un implant, nu il poti avea fara a merge la dentist si asa mai departe.
Daca si tu ai o astfel de frica, iata cateva metode care te-ar putea ajuta sa scapi de ea:

Cauta un medic de incredere

E deosebit de important sa mergi la o persoana care sa-ti inspire incredere. Mergi la un doctor cu experienta, la un medic stomatolog renumit pentru faptul ca are „mana usoara”. Specialisti in domeniul stomatologiei gasesti si la Cris Smile. Cei de la Cris-Smile.ro sunt profesionisti, dedicati muncii lor si manifesta o empatie foarte mare fata de pacienti. Ei te vor ajuta sa te relaxezi si sa treci cu bine peste vizita la dentist, indiferent de problema dentara pe care o ai.

Mergi la medic in prima parte a zilei

Daca ti-e frica de dentist, recomandat ar fi sa alegi prima parte a zilei sa mergi. Atunci esti multi mai odihnit/a si ai mult mai multa rabdare. In plus, nu ai timp sa te stresezi prea mult in timpul zilei, deci e mai bine. Mie nu mi-e frica de dentist, dar intotdeauna incerc sa ma programez la prima ora.

Mergi la dentist periodic

Este bine sa mergi periodic la dentist, chiar daca nu te supara nimic. E important sa faci acest lucru pentru ca astfel descoperi la timp problemele care pot aparea si ele pot fi solutionate mult mai simplu, mai rapid si mai ieftin din punct de vedere financiar. Daca ai un copil, familiarizeaza-l de mic cu cabinetele stomatologice si nu il ameninta niciodata cu faptul ca il duci la medic daca nu e cuminte.
Acestea sunt aspectele la care m-am gandit eu. Daca mai ai si alte idei, lasa-le in comentarii.
Si nu uita, servicii de top in domeniul stomatologiei, de la un simplu detartraj pana la interventii chirurgicale mai complicate, gasesti pe Cris-Smile.ro.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *