Cum sa va concepeti cat mai corect un Curriculum Vitae

Datorita situatiei economice destul de dificile din ultimii ani, multe persoane au ramas fara un loc de munca sau se afla in situatia in care sunt nevoite sa se reconverteasca profesional pentru a putea sa isi pastreze locul de munca. Atunci cand o persoana cauta locuri de munca in Bucuresti sau in alte orase mari, este foarte important sa isi concentreze corect eforturile in acest demers, dar mai ales sa stie cum sa isi conceapa corect un Curriculum Vitae, care sa ii poata ajuta sa se angajeze mai usor. In orasele mici, unde concurenta pentru un loc de munca este si mai acerba, un CV corect conceput poate face diferenta dintre somer si angajat.

Exista cateva reguli simple de care trebuie sa tineti cont atunci cand concepeti un Curriculum Vitae, pentru a va asigura succesul. Prima si poate cea mai importanta regula tine strict de respectarea regulilor de gramatica. Este foarte important sa nu existe niciun fel de greseala in CV, in caz contrar, acest lucru va afecta felul in care sunteti perceputi de catre potentialii angajatori.

La fel de importanta este si asezarea in pagina a CV-ului, dar si lungimea acestuia. De obicei persoanele care se ocupa de recrutari sau angajatorii nu au foarte mult timp la dispozitie pentru a citi sutele de CV-uri primite in urma unui anunt. Imaginati-va ca sunt, de exemplu, locuri de munca in Timisoara , pentru care se primesc poate chiar mii de CV-uri, mai ales daca este vorba despre job-uri cu conditii deosebite de salarizare.

Este important ca atunci cand concepeti CV-ul sa pastrati un fir logic al acestuia, sa scrieti in primele pozitii cele mai recente scoli absolvite, precum si cele mai recente locuri de munca sau experiente profesionale. Este gresit sa treceti si scoala generala la studii, precum si job-urile de scurta durata, ce nu sunt relevante pentru locul de munca pentru acre aplicati.

De asemenea este foarte important sa stiti cum sa va puneti in evidenta exact acele calitati pe care angajatorul le cauta la un candidat. De cele mai multe ori acestea se regasesc in anuntul postat de catre angajatori.

Nu uitati ca CV-ul este practic o carte de vizita cu care va prezentati in fata potentialului sef!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *