Cum iti poate afecta somnul si sanatatea o saltea aleasa incorect

De curand mi-am luat o saltea noua. Fac acest lucru ori de cate ori salteaua mea se uzeaza si simt ca trebuie schimbata, adica o data la 4-5 ani. Mereu imi aleg cu mare grija salteaua, deoarece o saltea aleasa incorect imi afecteaza somnul si sanatatea.

Daca de exemplu aleg o saltea care nu imi e comoda, sau dorm cateva nopti pe o saltea care nu e la fel de confortabila ca cea pe care o am acasa, nu ma simt deloc bine. Am dureri de cap, dureri de spate, stari de nervozitate si iritabilitate si ma simt mult mai stresata. Insa, uneori trebuie sa mai dorm si pe alte saltele, deoarece mai merg in concedii, la rude, etc.

Daca ai o problema de sanatate care ar putea fi agravata de prezenta acarienilor sau a prafului, salteaua aleasa incorect te poate afecta. Trebuie asadar sa alegi o saltea de calitate, o saltea usor de curatat. Sunt tot felul de saltele atat in magazinele online, cat si in cele offline. Daca te intereseaza magazinele online, saltele poti gasi pe Saltele-Online.ro.

Somnul tau poate fi afectat daca nu alegi o saltea care sa aiba o fermitate dorita de tine. Sunt persoane care dorm mai bine pe saltele mai tari si persoane care dorm mai bine pe saltele ceva mai moi. Acestea trebuie alese in functie de preferinte, dar si in functie de anumite afectiuni. Daca ai diverse probleme cu spatele e posibil ca medicul sa-ti recomande o saltea mai ferma, chiar daca initial nu iti va fi comoda. Cu timpul insa te vei obisnui si vei observa ca vor disparea si durerile de spate.

Daca folosesti o saltea care nu iti este comoda deoarece este deteriorata, vei resimti si acest lucru. Un arc defect sau o saltea prea uzata sunt motive care ti-ar putea tulbura confortul pe timpul noptii, motive care ar putea duce la aparitia durerilor de spate.

Ofera mare imporanta saltelei pe care o folosesti si alege-o in asa fel incat sa-ti fie comoda si sa-ti ofere un somn linistit si odihnitor.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *