Cenusareasa

Pentru ca acum cateva zile va spuneam ca le-am citit fetelor Hansel si Gretel, in seara asta au vrut o alta poveste, care era printre preferatele mele in copilarie: Cenusareasa. Desi sunt convinsa ca toata lumea cunoaste povestea Cenusaresei,mie imi este drag sa va fac si voua un rezumat.

Este vorba despre Cenusareasa, o fata frumoasa si foarte harnica, care ramane orfana de mama, tatal sau casatorindu-se in curand cu o femeie, care avea doua fete. Acestea, impreuna cu mama lor, o asupresc si o umilesc pe biata Cenusaresa, porecla aceasta este data chiar de ele, intrucat sarmana dormea intr-un pat improvizat de langa soba, mai exact in cenusa.

In fiecare zi mergea la mormantul mamei sa se roage, plangand. Intr-una din calatoriile sale, tatal ii aduce o ramura de maslin, pe care o planteaza pe mormant, crescand un copac frumos si falnic. Aici isi face cuib o pasare foarte frumoasa, alba.

Intr-una din zile, un sol soseste anuntand ca regele da o petrecere mare in cinstea fiului sau, printul, care doreste sa isi gaseasca o sotie. Cele doua surori intra in febra pregatirilor, cautand rochii, pantofi, margele; Cenusareasa noastra si-ar dori si ea sa mearga dar mama vitrega nu vrea sa o ia, deoarece nu are haine potrivite pentru bal. Mergand la mormantul mamei, plange si ii spune ca si-ar dori tare mult sa ajunga si ea la bal, si in acel moment pe mormant aparu o rochita foarte frumoasa si o pereche de pantofi superbi. A ajuns la bal Cenusareasa si toata noaptea a dansat numai cu printul. la ora 12:00 noaptea fix, a plecat in graba, si si-a pierdut un pantof pe care l-a gasit printul.

A doua zi, printul pornea in cautarea posesoarei pantofului si a ajuns si la casa Cenusaresei. Mai intai au probat pantoful surorile Cenusaresei, dar nu s-a potrivit niciuneia, apoi l-a probat si Cenusareasa, iar pantoful i-a venit perfect pe piciorusul ei.

Foarte frumoasa povestea. Noroc cu fetele mele ca reusesc si eu sa imi mai amintesc de copilarie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *