Cenusareasa

Pentru ca acum cateva zile va spuneam ca le-am citit fetelor Hansel si Gretel, in seara asta au vrut o alta poveste, care era printre preferatele mele in copilarie: Cenusareasa. Desi sunt convinsa ca toata lumea cunoaste povestea Cenusaresei,mie imi este drag sa va fac si voua un rezumat.

Este vorba despre Cenusareasa, o fata frumoasa si foarte harnica, care ramane orfana de mama, tatal sau casatorindu-se in curand cu o femeie, care avea doua fete. Acestea, impreuna cu mama lor, o asupresc si o umilesc pe biata Cenusaresa, porecla aceasta este data chiar de ele, intrucat sarmana dormea intr-un pat improvizat de langa soba, mai exact in cenusa.

In fiecare zi mergea la mormantul mamei sa se roage, plangand. Intr-una din calatoriile sale, tatal ii aduce o ramura de maslin, pe care o planteaza pe mormant, crescand un copac frumos si falnic. Aici isi face cuib o pasare foarte frumoasa, alba.

Intr-una din zile, un sol soseste anuntand ca regele da o petrecere mare in cinstea fiului sau, printul, care doreste sa isi gaseasca o sotie. Cele doua surori intra in febra pregatirilor, cautand rochii, pantofi, margele; Cenusareasa noastra si-ar dori si ea sa mearga dar mama vitrega nu vrea sa o ia, deoarece nu are haine potrivite pentru bal. Mergand la mormantul mamei, plange si ii spune ca si-ar dori tare mult sa ajunga si ea la bal, si in acel moment pe mormant aparu o rochita foarte frumoasa si o pereche de pantofi superbi. A ajuns la bal Cenusareasa si toata noaptea a dansat numai cu printul. la ora 12:00 noaptea fix, a plecat in graba, si si-a pierdut un pantof pe care l-a gasit printul.

A doua zi, printul pornea in cautarea posesoarei pantofului si a ajuns si la casa Cenusaresei. Mai intai au probat pantoful surorile Cenusaresei, dar nu s-a potrivit niciuneia, apoi l-a probat si Cenusareasa, iar pantoful i-a venit perfect pe piciorusul ei.

Foarte frumoasa povestea. Noroc cu fetele mele ca reusesc si eu sa imi mai amintesc de copilarie!

Adresa ta de email nu va fi publicată.