Cenuşăreasa şi pantofii magici

A fost odată ca-n poveşti o prea frumoasă fată căreia i se spunea Cenuşăreasa. Ajunsă la vârsta la care trebuia se căsătorească fiind sătulă până peste cap de viaţă grea petrecută alături de mama şi surorile vitrege, aceasta  a pus la cale un plan  bine pus la punct  pentru a-şi păcăli soarta şi pentru a reuşi fie în sfârşit fericită.

Auzise de la surorile vitrege în regat se va organiza cel mai mare bal din câte s-au pomenit vreodată, bal în urmă căruia prinţul va decide cine îi va fi soaţa pe vecie. Auzind Cenuşăreasa această minunată veste şi-a propus facă tot ce îi stă în putinţă ca  se prezinte în faţa prinţului într-o ţinută care îl impresioneze şi îl convingă pe acesta ea este aleasă inimii lui şi trăiască fericiţi până la adânci bătrâneţi

Frumoasă e, desteaptă e, dar de unde să facă Cenusareasa rost de rochie si pantofi dama pentru bal? Fiind foarte pricepută şi muncitoare a reuşit îşi confecţioneze singură rochia pentru bal, rămând însă caute pantofii perfecţi care se asorteze cu rochia.

A căutat Cenuşăreasa trei zile şi trei nopţi în întreg regatul acea pereche de pantofi magici pe care îi încalţe în seara balului ,până când într-o bună zi a trecut pe lângă un magazin care o îndemna între şi nu a putut reziste tentaţiei. A văzut doar scria magazin pantofi Carmine Shoes , în rest în următoarele minute parcă a fost invaluită într-o vrajă puternică care o impingea să probeze o pereche de pantofi stiletto absolut superbi de care s-a îndrăgostit pe loc şi care cu siguranţă se potrivesc perfect cu rochiţa confecţionată cu drag şi cu migală de însuşi Cenuşăreasa.

 

Ajunsă acasă s-a furişat nu fie văzută de cele 2 surori şi de mama vitregă şi a ascuns pantofii ca pe o adevărată comoară ca  nu cumva îi descopere cineva şi îi fure, la cât sunt de frumoşi cu siguranţă ar rămâne fără ei!

A sosit seară cea mare, Cenuşăreasa îşi îmbracă rochia , îşi pune pantofii magici şi intră încrezătoare în palat unde se face imediat remarcată de prinţ. Acesta o întâmpina cu flori şi o invită la dans spre invidia surorilor vitrege şi a celorlalte fete care îl doreau pentru ele pe prinţ.

 

Cenuşăreasa a roşit iniţial dar inima ei tânjea după prinţ şi nu a putut -l refuze. Au dansat un dans, două, trei ba mai mult, au dansat până în zori.  Ştia în braţele lui e în siguranţă şi nu va mai trebui fugă niciodată nici la miez de noapte, nici a două zi, nici a treia zi, ci va rămâne alături de el pentru întotdeauna şi o va iubi şi ocroti tot restul vieţii. În plus de asta nu putea rişte îşi piardă pantofii la care ţinea atât de mult şi care îi veneau atât de bine!

Dacă nu ar fi existat pantofii magici Cenuşăreasa nu ar fi putut ajungă la bal şi îl întâlnească pe cel care avea îi devină soţ. A două zi după bal Cenuşăreasa a revenit la magazin şi le-a mulţumit acestora cu o nouă comandă căci de această dată era prinţesă şi avea nevoie de multe perechi de pantofi magici, pentru o prinţesă cs ea merită tot ce e mai bun si doar la Carmine Shoes gaseste cei mai frumoşi şi de calitate pantofi magici.

Şi au trăiţi fericiţi panla adânci bătrâneţi.

Am scris acest articol pentru proba cu nr.5 din cadrul Spring SuperBlog 2016.

Adresa ta de email nu va fi publicată.