Ce trebuie sa stii inainte de a cumpara o statie radio sau antene CB

Dorim sa prevenim clientii care sunt interesati sa achizitioneze statii de emisie-receptie asupra unor capcane in care pot fi atrasi cu usurinta. Asadar, scopul acestui scurt articol este tocmai acela de a va informa corect in legatura cu alegerea unui pachet de echipamente CB si de a desfiinta miturile despre statiile radio.

Mitul #1

Majoritatea conducatorilor auto cred ca, daca investesc mai mult intr-o statie radio, vor putea sa fie auziti pe distante mai mari. Nimic mai gresit! Cu cat o statie este mai incarcata cu diferite functii, nu va veti bucura de imbunatatiri reale legate de raza de acoperire. Din acest motiv, va recomandam sa va stabiliti prioritatile, alegand exact functiile care va sunt necesare.

In schimb, o antena pentru statii radio CB de buna calitate poate fi accesoriul de care aveti nevoie! Antena reprezinta factorul cheie pentru o functionare excelenta a statiei, facilitand comunicarea la distante aproape duble, comparativ cu “colegii” din trafic care detin antene low-cost.

Mitul #2

Contrar parerii generale, antena nu poate fi folosita ca atare, fiind gata de a intra in uz imediat ce o scoateti din cutie!

Mai intai, ea trebuie calibrata cu ajutorul unui reflectometru. O antena care nu este ajustata corespunzator vehiculului pe care o instalati, poate fi responsabila cu defectiunile ulterioare sau chiar arderea statiei emisie-receptie.

Nu in ultimul rand, dorim sa va atragem atentia si asupra a doua aspecte care pot intra in conflict, si anume performanta si convenienta. Pe de o parte, multi soferi opteaza pentru o antena care este mai usor de instalat si demontat, in timp ce unii soferi aleg o antena cu performante slabe, doar pentru ca este mai “discreta”. Important este sa va axati pe o antena care sa nu dezamagesca la capitolul distanta de acoperire. Astfel, daca intentia dumneavoastra este de a putea vorbi cu alte grupuri din masini care se indreapta catre aceeasi destinatie (de exemplu, plecati in grup mare la munte etc.), o antena de 30 cm va poate servi satisfacator. Atunci cand va intereseaza insa, sa utilizati statia radio CB in scop profesional, informandu-va asupra unor detalii din trafic in timp real, se impune o raza sporita de acoperire. Fomco va pune la dispozitie o gama variata de echipamente si statii radio auto  provenind de la producatori renumiti in domeniu, precum Storm, President etc.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *