Vin sarbatorile , vin sarbatorile vin!!
Imi rasuna in gand reclama de la Coca Cola si inca nu realizez ca peste 6 zile vine Craciunul. Vai cat de mult l-am asteptat si acum ca mai e atat de putin timp pana la sfanta sarbatoare incep sa imi fac griji in privinta pregatirilor de Craciun.
Pentru copii Craciunul este prilej de bucurie caci primesc cadouri si se intalnesc cu Mos Craciun dar pentru gospodine Craciunul inseamna si multa munca, timp indelungat pertrecut in bucatarie, stres ca poate bucatele respective nu vor iesi asa cum isi doresc, curatenie generala caci la romani asa se poarta, nu poate sa vina Craciunul daca nu intoric casa cu susu in jos tocmai inainte de sarbatori.
Sa revenim la mancarea pentru Craciun. A devenit deja o traditie sa tai porcul sau mai nou sa-l impusti inainte de sarbatori si carnea din acesta sa fie folosita pentru prepararea mancarurilor traditionale de Craciun. Din porc gospodinele prepara specialitati traditionale, toba, lebar, carnati cat si mancaruri precum sarmale, friptura si piftie .
Ca si desert pentru sarbatorile acestea de iarna gospodinele framanta cozonaci, prepara pasca cat si diferite prajituri in functie de gusturi si de posibilitatile financiare.
Daca nu iti place sa gatesti o buna solutie este sa le cumperi gata preparate din magazine. Marile magazine sunt aprovizionate in aceasta perioada cu tot ce ai nevoie ca s aai sarbatori imbelsugate si sa te lauzi in randul musafirilor cu preparate alese caci ei nu au de unde stie ca au fost cumparate de-a gata si nu te-ai chinuit tu sa le prepari singurica. Poate ca in timpul pe care l-ai fi pierdut prin bucatarie ai ales sa faci alte lucruri mai importante pentru tine si nu asa ai considerat ca e cel mai bine. Fiecare face cum considera important e sa avem pe masa bucate alese pentru sarbatori imbelsugate!