Ce este lemnul stratificat si care sunt avantajele sale

Lemnul reprezinta unicul material ecologic 100%, utilizat pentru diverse constructii si tamplarie, pretutindeni in lume. Este apreciat indeosebi datorita calitatilor sale, elegantei si esteticii pe care o confera, mai ales in productia de mobile, obiecte de lux etc. Tamplaria din lemn se preteaza la diverse stiluri arhitecturale, permitand finisarea intr-o multitudine de nuante si ornamentarea cu diferite modele si detalii.

In plus, lemnul prezinta o serie de numeroase alte avantaje precum:

  • detine un coeficient de calitate inalt;
  • are un nivel de dilatare redus;
  • se poate utiliza in orice sezon.

Totodata, lemnul este un material care rezista in timp. De exemplu, tamplaria din lemn construita chiar si cu cateva sute de ani in urma, continua sa fie functionala in cladirile istorice.

Ce trebuie sa stii despre lemnul stratificat

Obtinerea lemnului stratificat presupune un proces de suprapunere si lipire prin presare a straturilor de lemn natural. Aceste straturi rezulta din debitarea radiala a lemnului, folosindu-se un adeziv special, care rezista la actiunea apei. In final, rezulta o structura rigida, caracterizata printr-o buna stabilitate, unde orice deformare / modificare a volumului sunt stopate de catre celelalte straturi prezente.

Lemnul stratificat aduce o serie de beneficii, in comparatie cu lemnul masiv, beneficii constand in:

–   este mai robust si mai drept

–   este un material mult mai uniform

– nu se deterioreaza in urma deformarii si nici nu putrezeste.

Compania noastra, Alu Container Wood Group, este un important producator de usi si ferestre din lemn stratificat Detinem un bogat portofoliu in domeniul lucrarilor de tamplarie, care include numeroase proiecte, atat in sectorul privat, cat si public. Personalul nostru este calificat pentru servicii de montaj si executie a tamplariei din lemn stratificat, dar si din alte materiale, precum PVC si aluminiu si lucreaza cu echipamente de ultima generatie, oferind clientilor interesati cele mai potrivite solutii tehnice pentru proiectele lor.

 

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *