Află despre dozele de derivație. Ce scop au și ce modele găsești în magazinul online Sercom Electric

Atunci când renovezi sau îți cumperi o casă nouă, este important să ai în vedere nu doar esteticul locuinței, ci și aspectele de siguranță a utilităților, în special cele electrice. De ce? Deoarece scurtcircuitele sunt unul dintre cele mai comune pericole, iar o instalație necorespunzătoare prezintă un risc ridicat de incendiu.

Astfel, poți preveni aceste situații prin dotarea sistemelor tale de electricitate, mai ales prizele, cu doze derivatie. În acest articol vei afla mai multe despre acest aspect ascuns al instalației.

Te întrebi – ce sunt dozele de derivație? La ce ajută?

 

Dozele de derivație sunt folosite pentru evitarea greșelilor de cablare, fără a provoca scurtcircuite în instalația electrică. Acestea sunt carcase rezistente care adăpostesc conexiunile dintre cablajul casei tale, fiind montate în spatele prizei. Dozele pot face parte dintr-o conduită electrică sau sistem de cabluri termoplasticate, și pot fi ascunse de diferite aplicații sau chiar în spatele unor pereți. Cert este că sunt o piesă importantă din domeniul electricității.

Înainte de aprofunda informațiile despre aceste doze, află că există mai multe tipuri de priză – cele fixate cu gheare sau cele fixate cu șuruburi. Aceste tipuri sunt determinate de tipul de doză electrică. Așadar, sfătuiește-te cu un specialist pentru a afla mai multe informații despre prize.

Categorizarea dozelor de derivație

Aceste doze se pot găsi și sub numele de doză de legătură sau doză electrică, și poate fi din metal sau plastic. În magazinul online Sercom Electric vei găsi două categorii de doze: aparente sau încastrate.

Dozele aparente și încastrate se deosebesc prin modul lor de montare. Cum le sugerează numele, cele aparente sunt vizibile și pot fi aplicate pe perete, în cazul în care este necesară adăugarea unui circuit electric, cum ar fi atunci când renovezi. Cât despre cele încastrate, ele sunt ascunse în tencuială, iar instalația a fost realizată prin perete.

Pe lângă acestea, există și dozele de legătură, conexiune și de aparat.

Despre montajul dozelor

În primul rând, atunci când vine vorba de montarea dozelor electrice, trebuie să apelezi la un specialist care ți le poate monta într-un mod sigur. Este un pas important în rețeaua electrică, iar de aceea trebuie ca montajul să fie cât mai solid pentru a te asigura de faptul că sistemul tău de electricitate fa funcționa corespunzător pentru un timp lung, îndelungat.

Totuși, este necesar un minim de cunoștințe în această nișă. De aceea, este important să te informezi despre infrastructura casei tale, precum locurile unde vor urma să fie instalate prize, pe unde trec cablurile și cum poate fi întreținută toată rețelistica.

Pe lângă asta, asigură-te ca dozele sunt conform standardelor europene de siguranță!

Despre magazinul online Sercom Electric

În cazul în care ești electrician, informațiile de mai sus îți sunt deja familiare. Indiferent că ești profesionist sau cauți produse pentru reparații simple, la Sercom Electric vei găsi produse de specialitate pentru rețeaua de electricitate a locuinței tale și nu numai.

Vei găsi diferite scule, sisteme fotovoltaice, corpuri de iluminat și multe altele. Printr-o gamă diversă de produse, Sercom Electric îți pune la dispoziție o selecție calitativă de la diverși producători prin care tu să te poți echipa corespunzător, să-ți dotezi casa cu aparatură sigură sau să înlocuiești detalii mici, vechi, care prezintă un risc de scurtcircuit.

Indiferent de nevoie, vei găsi tot ce ai nevoie! Pune locuința ta pe primul loc, asigură-te că totul funcționează corespunzător și apelează la un profesionist în cazul în care apare o problemă pentru a-ți asigura o reparație rapidă și calitativă. Comandă acum doze derivație sau accesorii de calitate de la Sercom Electric!

Contact:

0753 234 068

online@sercomelectric.ro

cardrecenziigoogle.ro

Foarte util articolul! Inteleg acum importanta dozelor de derivatie in prevenirea problemelor electrice si a incendiilor in locuinta mea. Este important sa avem in vedere nu doar aspectul estetic al renovarilor sau cumpararii unei case, ci si siguranta utilitatilor, in special cea electrica. Recomand acest articol tuturor celor care se pregatesc sa isi renoveze sau cumpere o locuinta noua. De asemenea, apreciez faptul ca magazinul online Sercom Electric ofera o gama variata de produse si scule de calitate pentru reteaua de electricitate a casei mele.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *