Află de ce este în favoarea ta să folosești produse cosmetice naturale

Produsele cosmetice sunt o necesitate zilnică și fac parte din ritualul oricărei femei, fie că vorbim de cele care remediază sau maschează anumite defecte, de cele care corectează sau îmbunătățesc aspectul tenului și al pielii. Din necesitate însă alegerea acestor tipuri de produse nu trebuie să se rezume la accesibilitate. Cosmeticele naturale spre exemplu sunt net superioare ca și consistenţă, acțiune asupra pielii, dar trebuie alese cu atenție pentru a fi realmente naturale.

Exact ca și în cazul alimentelor bio, care nu conțin conservanți și e-uri de tot felul, când vine vorba de cosmetice naturale poți avea încrederea că acestea nu conțin substanțe chimice, parabeni, parfumuri. Sunt de fapt pe bază de ingrediente naturale. Astfel de produse se regăsesc la Biosano, magazin specializat pe nișa de produse de calitate, fie ele alimentare sau iată, cosmetice.

Avantajele pe care le ai ca urmare a folosirii cosmeticelor naturale

Atunci când alegi un produs trebuie să te convingă. Dacă nu din conștientizarea faptului că natural este mai sănătos și optim pentru pielea ta, atunci gama de cosmetice naturale de la Biosano te va convinge prin calitate și efectele dovedite:

Piele sănătoasă

Spun unii că ar trebui să îți hrănești pielea cu ceea ce ai consuma și tu. Explicația este simplă: pielea, cel mai mare organ, absoarbe produsele cosmetice, după care totul ajunge în fluxul sanguin în corp, la organe. Este evident că un conținut de substanțe chimice nu este tocmai favorabil. Ceea ce aparent pare că are efecte asupra pielii, afectează în interior. Nu același lucru se poate spune despre cele cu ingrediente naturale.

Mai puține riscuri, mai multe motive să folosești produse naturale

În timp ce unele cosmetice sunt interzise unor categorii de persoane sau în cazul gravidelor, cele naturale nu prezintă aceleași riscuri. Sunt mai sigure pentru utilizare, așadar un alt motiv pentru care merită să fie folosite se referă întocmai la faptul că sunt prietenoase cu toate tipurile de piele și ten și nu impun contraindicații – cel puțin nu la fel ca în cazul clasicelor cosmetice.

Sunt eficiente

Cosmeticele naturale au miros plăcut datorită ingredientelor, deci un parfum fin, subtil, natural. Cât despre eficienţa acestora, natura se pare că ne-a dat o soluție pentru aproape orice. Pentru că se exclud din componenţa cosmeticelor naturale uleiurile minerale, parabenii, acțiunea produselor este blândă, dar sigură.

Nu te lăsa indus în eroare de aspect sau consistenţă

produse-cosmetice-naturale_1

Desigur că printr-o notă comparativă poate fi atrăgătoare ideea unei creme de corp parfumată. Dar aceasta poate duce la alergii sau iritații, la reacții ale pielii. Cosmeticele naturale au o consistenţă diferită și un termen de valabilitate mai mic. Acest lucru demonstrează încă o dată că este vorba de rețete curate, naturale.

Spre exemplu, mirosul și culoarea unui unt de shea diferă de la caz la caz, asta pentru că materia primă, nuca de shea a fost recoltată din zone diferite. Este însă un produs sigur, chiar indicat și în cazul bebelușilor. Este poate un test suprem al calității unui produs, al siguranței de utilizare.

Pentru alegeri optime, de cosmetice naturale pentru tipul tău de piele, găsești la biosano.ro o vastă gamă de opțiuni.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *