Achizitionarea unui hidrofor, confort sporit indiferent de utilizare

hidrofor-ieftin.jpg

Multi sunt cei care decid sa isi achizitioneze un hidrofor, din diverse cauze. Nu exista neaparat o anumita categorie de oameni care au nevoie de o asemenea instalatie. Chiar si cei care locuiesc la tara sau la oras opteaza pentru achizitionarea unui hidrofor, ca solutie principala la alimentarea cu apa sau ca solutie de rezerva, in caz de defecte aparute la nivelul instalatiei principale.

Unii chiar folosesc hidroforul pentru utilizarea sa in constructiile anexe sau pentru irigatii. Totul depinde de nevoile pe care le are fiecare utilizator in parte, cat si de asteptarile dorite. Insa, indiferent de utilizari, un hidrofor se dovedeste a fi o investitie rentabila, capabila sa reziste in timp si sa isi pastreze cele mai multe dintre caracteristici intacte.

De la bun inceput se cunoaste faptul ca orice fel de hidrofor, indiferent ca este un hidrofor ieftin sau unul ceva mai scump decat majoritatea celor existente pe piata, trebuie sa faca fata unor factori extremi. Umiditatea, existenta pietrisului sau a calcarului, precum si adancimea la care se plaseaza acestea sunt niste aspecte pe care orice producator serios le are in vedere in construirea unui hidrofor.

Iar orice persoana responsabila in ce priveste achizitiile facute trebuie sa tina cont de unele caracteristici tehnice ale produsului, precum:

Puterea motorului

Se masoara, dupa cum este si de la sine inteles, in watt (W). Lasand la o parte definitiile mult prea tehnice, un motor puternic este cel care are cat mai multi w. Asta inseamna ca are o capacitate crescuta de a extrage apa, de la o adancime cat mai mare, mentinand un debit crescut.

Daca sursa de apa nu se afla la o mare adancime si nici nu este nevoie de un debit urias, se poate alege o varianta cu mai putini w. Un motor de 650 de W poate fi alegerea perfecta in acest sens. In schimb, daca, sa zice, adancimea sursei de apa este de 9 m, un hidrofor cu putere de 1100 W este perfect, mai ales daca este nevoie si de un debit crescut (case mari, irigatii).

Inaltimea maxima de pompare

Depinde foarte mult de cel mai inalt punct de consum. Daca casa sau vila care are instalatiile sanitare conectate la hidrofor are mai multe nivele, e de la sine inteles ca este nevoie de un hidrofor cu presiune mare. Numai in asa fel, apa va putea ajunge in toate locurile necesare.

Daca exista un vas de expansiune inclus

Cu ajutorul acestuia, fluxul apei se va desfasura fara intreruperi.

In alegerea unui hidrofor trebuie sa se tina cont de foarte multe caracteristici tehnici, care pentru unii pot parea cel putin intimidante. In caz ca toate aceste sfaturi orientative nu au ajutat nici macar pe jumatate la gasirea hidroforului ideal, sfatul unui specialist poate fi cea mai sigura solutie in acest sens. Magazinul online cu solutii pentru instalatii si instalatori priceputi, shop-einstal.ro, ofera pe langa produse de calitate si multe sfaturi, pentru ca viitorii cumparatori sa poata fi pe deplin multumiti de achizitia pe care o fac.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *