5 Reguli simple de amenajare interioara

Spatiul in care locuim sau in care ne desfasuram activitatea ne influenteaza foarte mult randamentul, capacitatea de concentrare si starea de spirit. De aceea, iti prezentam 5 reguli de amenajare interiora care te vor ajuta sa iti creezi un spatiu cozy si primitor.

  1. Scopul

Prima regula importanta in amenajarea unui spatiu este sa identifici ce scop, ce utilitate va avea acesta. Iti recomandam sa iti creezi un spatiu de odihna, recreere si unul de socializare, evident, pe langa cele de uz obligatoriu, precum bucataria si baia. Camera unui copil, de exemplu, poate fi amenajata in diferite moduri, in functie de varsta, sex, hobby-uri etc. Biroul este, de asemenea, foarte important pentru cei care lucreaza si de acasa, de aceea iti recomandam sa amenajezi acest spatiu in functie de domeniul in care activezi, care sa iti stimuleze productivitatea.

Astfel, poti alege un mobilier design, contemporan, vintage sau clasic, in functie de gusturile si nevoile tale.

  1. Spatiul

A doua regula este eficientizarea spatiului. Este foarte important sa amplasezi mobilierul astfel incat sa iti ofere senzatia de libertate si de spatiu, deoarece o camera aglomerata de mobilier este apasatoare si iti va da senzatia de sufocare.

  1. Culoarea

Culorile alese in amenajarea unei incaperi iti influenteaza starea de spirit, de aceea iti recomandam sa existe un echilibru intre utilizarea culorilor calde si a celor reci. Culorile calde (rosu, galben, portocaliu si variatiuni ale lor) iti stimuleaza sistemul nervos, crescandu-ti productivitatea si sunt indicate in camerele in care iti desfasori activitatea pe timp de zi. Culorile reci in schimb (albastru, violet, verde, indigo si variatiuni ale lor) sunt recomandate in dormitor, living si dining, adica in camerele in care petreci momente de relaxare, deoarece au un efect linistitor asupra sistemului nervos.

Este foarte important sa intelegi efectul pe care il vor avea culorile asupra psihicului tau atunci cand doresti sa amenajezi sau sa redecorezi.

  1. Luminozitatea

Luminozitea unei incaperi este a patra regula importanta in amenajarea interioarelor. Daca spatiul unei incaperi este mic iti recomandam sa folosesti culori deschise, care vor deschide camera si vor da senzatia de spatiu si de lumina.

  1. Decoratiuni

Decoratiunile sunt, de asemenea, foarte importante in amenajarea interioara. Acestea pot da un touch de originalitate si de culoare incaperilor, creand o ambianta jucausa sau, dimpotriva, un aer mai sobru. Depinde de personalitatea si de pasiunile fiecaruia. Un tablou asezat in locul potrivit, o fotografie, o lampa sau veioza vor contribui, cu siguranta, la ambientul mult dorit.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *