Vreau vacanta mea de vara, o vacanta speciala!

Visez din nou la vara si suspin dupa vacanta. Imi doresc sa treaca mai repede timpul si sa ma duc undeva departe, cat mai departe sa uit de stres si de probleme, sa fiu numai eu si vantul, sa imi pot asculta in liniste gandurile!

Dar cum as putea face asta? Am o familie, nu mai sunt crai pe plai cum eram in adolesenta, sunt maritata, am responsabilitati si doi copii care ma tot supara dar pe care ii iubesc enorm si pentru care sunt in stare sa mut si muntii din loc.

”O furnica nu poate răsturna un munte, dar il poate muta din loc incet, bucatica cu bucatica.”Marin Preda

Uneori simt ca sunt atat de obosita incat simt ca nu mai pot. Insa sunt MAMA si pentru puii mei gasesc intotdeauna energia necesara si solutiile pentru problemele noastre nu intarzie sa apara.

Vreau vacanta mea de vara, o vacanta speciala!

bucovina

Imi doresc o vacanta a mea, una speciala si desi imi vine uneori sa dau bir cu fugitii nu pot face asta pentru ca sunt constienta ca nicio vacanta nu poate fi speciala fara familia mea, ei sunt totul pentru mine si fara ei nu as mai fi eu, viata mea ar fi pustie.

Daca vreau vacanta de vara incep si caut oferte vacanta pentru familii cu copii. Avand copiii mici nici nu ma gandesc anul acesta sa parasim granitele tarii noastre. Avem o tara atat de frumoasa incat sunt sigura ca si la noi in tara putem sa avem parte de Vacante Speciale la preturi bune si la conditii de cazare si masa exceptionale. Tara noastra este renumita pentru frumusetile ei, pentru mancarea traditionala romaneasca, pentru traditii si obiceiuri care dateaza de sute de ani. Este o tara plina de istorie si vreau sa ne facem timp sa o strabatem in lung si in lat si sa ii descoperim frumusetile naturale.

Imi doresc enorm sa vizitez Romania, tara mea de glorii, tara mea de dor. Imi doresc sa le insuflu si copiilor mei dragostea pentru meleagurile romanesti, pentru traditii, pentru istoria tarii noastre.

cnd

Din aceste motive anul acesta m-am decis ca in vacanta de vara sa vizitam o mica parte din Romania, Bucovina- Tara fagilor. Am achizitionat si un pachet turistic de la CND Turism. Ne vom caza in satul Voronet din judetul Suceava la Complexul turistic Casa Elena. Am ales acest loc de cazare deoarece este foarte aproape de Gura Humorului, la numai 3,5 km si de aici putem pleca spre diverse excursii si drumetii. Putem beneficia aici de servicii de calitate, avem sauna, gratar, tv, internet, telefon, incalzire centrala cat si loc de joaca pentru copii.

voronet

Ce putem vizita in Bucovina?

Daca ajungi in Bucovina nu ai cum sa nu vizitezi manastirile Putna, Sucevița, Moldovița, Voroneț si Humor, manastiri care descriu cel mai bine cultura si traditia poporului roman, si care pastreaza vie prin marturii arhitecturale  istoria Moldovei. De asemenea vom vizita si Biserica Arbore, un lacas de cult foarte frumos si interesant.

Cetatea de scaun a Sucevei este un alt obiectiv turistic pe care nu o sa il ratam cu siguranta.Cetatea a fost martora a numeroase lupte ale domnitorului Ştefan cel Mare.

Mina de la Cacica, Muzeul Oului din Vama, Muzeul satului bucovinean, Manastirea Dragomirna se afla de asemenea pe lista noastra de obiective turistice de vizitat.

Un alt obiectiv turistic foarte important este Muzeul Etnografic al Bucovinei care se găsește in cladirea primariei Vatra Dornei si care prezintă trei ramuri esentiale ale culturii zonei precum:arta plastica contemporana, stiintele naturii si cinegetica.

Parcul Vatra Dornei este un obiectiv turistic in sine. Acest parc situat in centrul statiunii a fost declarat rezervatie dendrologică si intalnim aici o concentrare a izvoarelor termale din zona. Tot aici putem zari specii rare de copaci cat si mult indragitele veverite ale parcului care sunt sigura ca ii va incanta pe copii.

Acestea sunt numai cateva dintre atractiile turistice pe care le vom vizita cu siguranta in vara care urmeaza si sunt sigura ca vom avea parte de o vacanta speciala exact asa cum meritam.

Acest articol participa la Spring SuperBlog.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *