Un somn odihnitor la 19° în dormitor

Astăzi îmi aduc aminte cu drag de bunica. De zilele acelea de iarnă năpraznică, cu ger de crapău pietrele. Cât de frumoși au fost anii aceia, anii copilăriei mele când stăteam toată ziulica pe afară și nu mai răceam așa toată ziua, bună ziua! Ce-i drept avea bunica grija să ne îmbrace așa cum trebuie,ne dădea mănuși, vestă, căciulă și ciorapi de lână, toate acestea lucrate cu mâinile ei muncite. Ce femeie bună era bunica, harnică și pricepută, trabaluia de dimineața până seara și niciodată nu am auzit-o să se plângă! Ea știa cel mai bine ce e bun pentru noi, ne hrănea cât mai sănătos ,ne îmbracă cu haine groase ,tricotate și cusute de ea. Bunicii mei nu aveau oi însă aveam în sat niste vecini care aveau și făceau troc între ei. Uneori îi mai ajutau pe aceștia la diverse treburi ,alteori mai dădeau alte produse în loc pentru lână valoroasă de care nu ne puteam lipsi. Nu știu cum reușea bunica să o transforme în atâtea lucruri utile, haine , plăpumi, perne umplute. Încă din copilărie am aflat cât de importantă și de prețioasă este lâna.

Serile la țară nu erau mereu călduroase, îmi amintesc că uneori dura ceva timp până se încălzeau pereții și camera. Din fericire însă ne „pitulam” sub plapuma de lână și nici cel mai năpraznic ger nu mai putea să ne deranjeze somnul. Acolo,la bunici dormeam atât de bine! Nu credeam că voi ajunge să îmi fie dor de acea plapumă de lână, de perna din lână a bunicii. Deja încep să devin nostalgică…

Specialiștii ne recomandă o temperatură de 19 grade Celsius în dormitor

Nu degeaba mi-am amintit de somnul odihnitor de la bunici și de traiul bun și sănătos de la țară. Chiar astăzi am citit un interviu cu AlonAvidon, director al Centrului pentru tulburări de somn, prin care spunea că temperatura optimă din dormitor, trebuie să fie între 16 și 19 grade Celsius. Destul de interesant zic eu, mai ales acum când costul facturilor de gaze naturale și electricitate, a explodat. Chiar am discutat mult , în ultima perioadă cu soțul meu, pe tema bugetului nostru și ne-am decis să facem economii, încă de la începutul toamnei, când centrala a început să „toarcă ” și factura să se umfle . Am ajuns la concluzia că, nu ne mai permitem luxul să stăm la 24 de grade Celsius și am început să scădem treptat, dar sigur, atât temperatura din casă cât și costul facturilor. Cu această ocazie respectăm și indicațiile medicului, care recomandă o temperatura mai mică în dormitor și sperăm că în aceasta iarna, copiii noștri nu vor mai răci atât de des. În schimb ne-am decis să investim o sumă de bani în pilote și perne de calitate pentru a nu resimți diferența de temperatură din casă.

Pilote și perne din lână merinos de la Confort Merino

Cum plăpumile și pernele bunicii nu le mai avem ,ne-am gândit serios să achiziționăm câteva produse pentru pat din lână. Nu știu dacă voi știați dar lâna reglează temperatura corpului, este hipoalergică și antibacteriană. Produsele din lână sunt indicate și pentru pielea delicată a bebelușilor. Un factor important care ne-a determinat să alegem firma de la care am decis să comandăm au fost certificările de calitate obținute. Confort Merino a obținut certificarea Oeko-Tex Class 1, cea mai înaltă clasă de calitate. Ce înseamnă acest lucru? Această certificare confirmă faptul că produsele din colecția Confort Lana de la Confort Merino ,sunt perfecte pentru pielea delicată a bebelușilor și pentru întreaga familie. Fix ce aveam nevoie, Laura are abia un anișor iar frații ei au 7, respectiv 9 ani. Ce poate fi mai important decât sănătatea și fericirea copiilor noștri?

De ce am ales produse de pat din lână Confort Merino?

Deși am evoluat foarte mult în ultimii ani, uite că ne întoarcem iar la rădăcini. Cine ar fi crezut că vom ajunge să apreciem atât de mult lucrurile pe care natura ni le oferă? Ele au fost mereu acolo, la îndemâna noastră ,numai că noi nu am știut să le apreciem. Ce-i drept acum tehnologia este mult mai avansată și multe lucuri nu se mai fac manual. Există mașini care fac treaba în locul oamenilor. La Confort Merino lână este spălată în centre certificare eco,este pieptănată și sortată și abia apoi folosită pentru umplerea uniformă a plăpumilor, pilotelor și pernelor din lână. Un proces ce pare atât de simplu, dar care este deosebit de important.

Specialiștii ne recomandă folosirea acestor produse din lână pentru adoptarea unui stil de viață sănătos. Un somn odihnitor ne face viața mai frumoasă și mai productivă. Produsele pentru pat din gama Confort Lana de la Confort Merino sunt confecționate din materiale 100% naturale și nu conțin plastic .Relaxarea ritmului cardiac, reglarea temperaturii corpului sunt numai câteva dintre beneficiile aduse pe termen lung sănătății noastre. Produsele din lână ne ajuta sa avem un drapaj perfect și să dormim liniștiți și fericiți, fără să lăsăm frigul să pătrundă.

Seara putem să ne facem cort din plăpumi de lână, ne putem bate liniștiti cu perne făra să mai avem grija de acarieni , exact ca în copilaria mea, iar dacă copiii sunt fericiți atunci suntem cu toții fericiti.

Noi am găsit deja rețeta fericirii, un somn odihnitor și sănătos, confort si sanatate, ce ne putem dori mai mult? Vă las și pe voi să citiți mai multe despre aceste produse pentru pat din lână imbunatatita , sunt sigură că le veți găsi interesante si utile https://www.confortmerino.ro/blog/articole-despre-lana/confort-lana-noua-colec%C8%9Bie-confort-merino.

Simte si tu diferenta- Pentru că un somn confortabil si linistit este o alegere naturală și personală!

Acest articol participa la Proba 2.Un somn odihnitor la 19° în dormitor din SuperBlog 2022.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *