Un desert delicios si sanatos cu produse de la Bacania Tei

De curand am plasat prima mea comanda la Bacania Tei si am primit acasa intr-un timp foarte scurt produse proaspete 100% romanesti pe care le recomand cu incredere.

Am comandat un borcan cu miere poliflora, un borcan de gem de capsuni si o sticla de vin alb Metamorfosis Muscat Ottonel Tamaioasa Romaneasca din anul 2018. Daca mierea si gemul le-am comandat pentru a la face celor mici un deserturi de casa delicioasa,sticla de vin am comandat-o pentru a-mi rasfata sotul cu o cina romantica. Acest vin minunat merge foarte bine asociat si la derserturi mai ales la deserturile cu ciocolata asa ca putem alege in fucntie de preferinte momentul potrivit pentur a-l consuma.

Mierea poliflora este foarte buna mai ales acum in sezonul rece cand virozele ne dau tarcoale. Noi folosim miere atat ca indulcitor pentru ceaiuri, lapte cat si pentru diferite deserturi dulci si sanatoase. Din aceasta comanda insa am dat nota 10 cu felicitari gemului de capsuni cu ajutorul caruia am reusit sa ii impresionez pe cei dragi cu un un desert usor de preparat si deosebit de delicios.

Am sa va vorbesc in continuare despre reteta mea de suflet, cornulete fragede umplute cu gem de capsuni. Nu stiu voi cum sunteti dar eu sunt un mare fan al acestor conulete si membrii familiei mele il adora.

Pentru reteta de cornulete fragede avem nevoie pentru aluat de :

  1. 250 g faina
  2. vanilie
  3. 3 galbenusuri
  4. 125 g smantana grasa minim 20%
  5. 150 g unt cu min 80% grasime sau 100 g untura
  6. un varf de sare

Pentru umplutura avem nevoie de un borcan de 300 gr de gem de capsuni sau rahat.

Iar pentru pentru decor avem nevoie de 100 g zahar pudra vanilat.

Pentru aluat se pun toate ingredientele intr-un bol si se amesteca. Untul rece se taie cubulete,se pune un praf generos de sare si smantana, galbenusurile, vanilia si intreaga cantitate de faina. Acest aluat nu contine zahar.Eu prefer sa amestec cu mana pana se omogenizeaza compozitia, insa se poate folosi si robotul la fel de bine.

Cand se obtine aluatul dorit acesta se inveleste in plastic si se pune la rece cel putin o ora sau se poate lasa chiar peste noapte la frigider in functie de timpul de care dispuneti. Eu l-am lasat o ora de aceasta data dar au fost zile in care l-am lasat si pana a doua zi.

Pentru umplutura am folosit gemul de capsuni de la Bacania Tei si cateva cornulete le-am umplut cu rahat. Imi place foarte mult acest gem, are o consistenta ideala pentru aceste cornulete, daca era mai lichid cu siguranta ar fi curs si nu ar mai fi iesit atat de aratoase si gustoase. In plus este si foarte bun la gust acest gem, pana sa ma apuc de cornulete baietii mei il incercasera cu paine si cu unt astfel incat era sa nu mai am cu ce sa le umplu, noroc ca am avut la dispozitie si rahat.

Cum dam forma cornuletelor?

Dupa ce se scoate aluatul de la frigider se mai lasa cel putin 30 de minute pe masa de bucatarie. Impartim aluatul in patru si intindem apoi, rand pe rand, fiecare parte in foi subtiri.

Aluatul trebuie se fie foarte subtire. Se obtin 8 triunghiuri,taiem cu rola de taiat pizza sau cu un cutit,mai intai pe jumatate, apoi in sferturi taiati si inca odata fiecare sfert in jumatate. Umplutura se pune pe un capat si se incepe rularea.

Cornuletele se aseaza pe o hartie de copt sau pe o foaie siliconata. Spre deosebire de alte cornulete acestea se ung cu nimic si se baga la cuptor preincalzit 15 min si se coc la 170°C

Cornuletele nu se lasa deloc la racit. Se scot rapid cu ajutorul unei palete si se aseaza direct in zaharul pudra vanilat.

Sper ca v-a placut reteta mea de cornulete, noua sigur ne-a placut. Toate produsele din categoria camara, dulceturile, vinurile sunt absolut minunate. Multumim Bacania Tei pentru aceste produse minunate. Le adoram!

Acest articol a fost scris pentru Proba 17. O masă bună de la fermierii români din SuperBlog 2020.

Sursa reteta:https://savoriurbane.com

Un răspuns la „Un desert delicios si sanatos cu produse de la Bacania Tei”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *