Tratamentul parodontologic de specialitate

Sanatatea dintilor este foarte importanta pentru a avea o viata sanatoasa. Din acest motiv trebuie sa mergem la cabinetul stomatologic pentru a ne asigura ca avem o dantura sanatoasa. De curand am aflat ca mama mea  a primit tratament parodontoza la Citydent. Auzisem despre boala parodontala insa nu ma gandeam nici o clipa ca o sa aiba aceasta problema mama mea.

De ce se imbolnavesc dintii de parodontoza?

Specialistii au demonstrat ca exista diverse cauze si simptome  pentru paradontoza precum factorii genetici, psihologici, endocrini, de mediu, obiceiurile vicioase ,bolile profesionale,, stilul de viaţă nesanatos sau stilul alimentar.

Factorii cei mai importanţi raman insa placa bacteriana şi tartrul care sunt adevarate medii de cultura pentru diverse bacterii. Parodontopatiile sunt de doua tipuri gingivite si parodontite.In cazul gingivitelor este vorba de o inflamație reversibilă a gingiei, iar la parodontite se produc leziuni ce duc la distrugerea ireversibilă a tesuturilor de sustinere a dinților: ligamentul parodontal. ginigia, si osul.

Parodontitele apar in urma cresterii masei microbiene si dezvoltarii unor specii bacteriene în placa dentară și în tartrul supra- și subginigval  .Principalii  factori de predispoziție sunt reacția imunitară individuală si contextul genetic.

 

Ce tratament se foloseste in boala parodontala?

Boala parodontala necesita un tratament de specialitate pentru a nu risca sa ramanem fara dinti. Mamei mele la Citydent i s-a dat un tratament pentru parodontoza ce consta in detartraj, tratament antimicrobian  cu antibiotice locale si generale, operatii cu lambou, extractia dintilor nerecuperabili si inlocuirea lor cu implanturi, surfasaje, reechilibrare ocluzala. In afara de aceste tratament a fost nevoie de examinari periodice regulate in urma carora au fost explicate tehnicile de periaj. Poate parea putin absurd ca un om de peste 40 de ani sa primeasca lectii de igiena orala insa din nefericire si lipsa de timp sau de bani multi oameni nu respecta aceste tehnici atat de importante pentru igiena orala si apar probleme grave precum parodontita. Nu este suficient un periaj de cateva minute facut la intamplare ci acesta trebuie sa respecte un anumit timp, periuta si pasta de dinti trebuiesc sa fie unele de calitate si trebuiesc spalati toti dintii atat la exterior cat si la interior.

La cine apelam pentru parodontoza tratament?

Va spuneam ca mama mea a ajuns la clinica stomatologica Citydent din Bucuresti unde a primit un parodontoza tratament.Aceasta clinica are numai medici stomatologi cu experienta si utilizeaza numai tratamente de calitate superioara. Au sediul in Str. Teheran nr. 2, etaj 2, Bucuresti si au cele mai bune preturi pentru pacienti. Atat mama mea cat si cunostintele mele care le-a calcat pragul au fost foarte multumiti de rezultatele obtinute la aceasta clinica, au scapat de dureri si si-au racapatat zambetul. Pentru programari si preturi puteti suna si voi la numarul de telefon (021) 9614 de Luni pana  Vineri, intre 10:00 – 21:00. Apelazti cu incredere la CityDent si va veti recapata si voi zambetul perfect.

zambet.png

 

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *