Astazi vreau sa va vorbesc despre apnee si despre modul in care se poate trata aceasta afectiune. Despre apnee se stie ca este o intrerupere temporara a respiratiei in timpul somnului si poate dura cateva secunde sau chiar mai mult de un minut. Apneea apare in timpul somnului apare cand musculatura gatului si a limbii se relaxeaza si blocheaza partial caile aeriene. Sindromul de apnee in somn denumit de specialisti si SAS apare atat la femei cat si la barbati si este cea mai des intalnita tulburare de somn si afecteaza anual vietile a milioane de oameni. Ca sa fie diagnosticat cu SAS un pacient trebuie sa aiba un numar de cel putin 10 intreruperi cu durata mai mare de 10 secunde. Cauzele acestui sindrom pot fi diverse si cuprind obezitatea, slaba dezvoltare a musculaturii gatului, probleme cardiace, defecte ORL, sau posturi de somn incorecte.
Diagnosticare si tratament Apnee de Somn la centru Neuroaxis
Pentru diagnosticarea apneei si pentru stabilirea unui tratament corespunzator va recomand clinica de neurologie Neuroaxis din Bucuresti. Prietena mea cea mai buna a primit de curand un tratament apnee la Clinica Neuroaxis si a scapat de problemele grave cu care se confrunta in ultimii ani, probleme ce ii afecta grav viata. De ceva timp se plangea ca oboseala cronica, lipsa concentrarii in timpul zilei si dificultatile de memorare i-au adus mari probleme la locul de munca si risca sa ramana fara serviciu, asa ca a luat decizia sa trateze cat mai rapid aceasta afectiune. A sunat la clinica Neuroaxis la numarul de telefon 031 425 1825 pentru o programare si acolo a primit toate detaliile de care avea nevoie.
A aflat acolo ca diagnosticarea sindromului de apnee in somn cat si stabilirea severitatii acesteia se poate realiza prin intermediul unei poligrafii respiratorie.Despre poligraf i s-a spus ca este un aparat special ce monitorizeaza respiratia si inregistreaza intreruperile acesteia in timpul somnului si ca nu creaza disconfort pacientului.
Ea a les ca investigatia sa i se faca in in laboratorul de somnologie dar putea la fel de bine sa o faca si la domiciliul ei. Rezultatul investigatiei a fost interpretat de medicul specialist care constata tipul de apnee de care sufera cat si severitatea acesteia. Dupa examinarea poligrafica pentru stabilirea unui tratament pentru SAS se utilizeaza aparate speciale (CPAP sau APAP) si apoi se va alege un curs terapeutic potrivit pacientului.
Prietena mea a fost foarte multumita de clinica Neuroaxis. Ai probleme cu apneea, apeleaza si tu la un tratament apnee la Clinica Neuroaxis si vei scapa de problema!