Un PC la puterea HyperX!

În ultima perioadă de timp eu şi calculatorul meu avem un lucru în comun viteza încet spre lent. Soţul meu îmi tot repetă pentru ambele probleme eu sunt singura vinovată. Pentru starea mea generală de oboseală ar fi de vină nopţile prea scurte cu puţine ore de somn iar pentru calculator tot eu am umplut hardul cu diverse poze, filmuleţe, muzică, programe ,fişiere, documente, ultima adăugată pe această listă neagră fiind lucrarea de licenţă. Dacă filmările de la nuntă şi o parte din poze le-am salvat de curând pe un hard extern şi pe diferite stick-uri de memorie, pozele făcute copiilor cu telefonul mobil nu am avut timp le selectez şi le transfer într-o altă bază de date externă  şi am preferat să le las salvate provizoriu în pc pe hardul acestuia. Mama lui de timp nu se mai ajunge!!! Cu doi copii mici prin preajmă şi cu o lucrare de licenţă care trebuie finalizată cât mai rapid ca apoi am timp o şi învăţ,  mai mir de ce simt obosită!

Aseară iar m-a apucat ora 2 şi eu scriam de zor la lucrare, speram o aranjez frumos în pagină şi astăzi doar o recitesc şi o salvez pe stick ca  meargă soţul cu ea la un birou de acte o coperteze şi o dau la corectat.

De dimineaţă m-am trezit înaintea tuturor cu gândul termin ce nu am reuşit aseară dar „rajnita” mea de calculator nu a mai vrut pornească. M-a găsit soţul meu plângând, l-am rugat ajute -l „resuscitez „, mi spună mai poate fi ceva făcut, nu am muncit în zadar în ultima lună. A încercat soţul meu liniştească , nu mai fiu supăratăînsă el m-a avertizat în urmă cu mai mai mult timp, ştiam această zi neagră va veni şi va găsi nepregătită dar credeam va mai rezista pc-ul până terminam şi eu lucrarea.

A mers soţul meu cu el la reparat şi a încercat mi salveze munca dar din păcate nu s-a mai putut face nimic, hard disk-ul a fost compromis şi nu s-a mai putut salva nimic din informaţiile de pe el. Pozele le mai aveam încă în telefoane dar lucrarea nu o aveam pe nicăieri salvată doar în memoria mea personală care nici ea nu mai funcţionează în parametrii normali după un asemenea şoc.

A venit soţul acasă cu o propunere care avea înveselească puţin. În primul rând mi-a promis solemn va ajuta cu copiii ca  pot ocupa în linişte de lucrarea de licenţă şi în al doilea rând vom achiziţiona un SSD pentru a înlocui hard disk-ul vechi. Sună bine, dar nu prea pricep eu la calculatoare, i-am zis eu. Spune-mi si mie ce e mai exact un SSD?

Soţul meu zâmbitor îmi spune „SSD -urile sunt dispozitive de stocare de ultimă generaţie construite din nişte chip-uri NAND ca şi stick-urile USB ca  înţelegi tu mai bine. Oricum nu e relevant ce sunt ele, ci la ce se folosesc ele. Acest dispozitiv miraculos înlocuieşte vechiul hard disk iar calculatorul nostru va merge mult mai bine. Mai exact vei observa şi tuviteză mai mare de transfer a datelor iar aplicatiile se vor deschide instantaneu. Acest SSD este mult mai fiabil şi în plus şi rezistent la şocuri,picături şi lovituri datorită lipsei componentelor mobile. În cazul în care se va întâmplă fie „maltratat” pc-ul de Tine sau de copii acesta este în siguranţă”.

Bun, zic eu! Dar de unde cumpărăm noi un SSD compatibil cu calculatorul nostru?

Ei bine, am aflat de un magazin online, MediaDot.ro unde găsim tot ce avem nevoie pentru calculatorul nostru inclusiv această componentă de care avem atât de multă nevoie acum.

Hai intrăm pe site căutăm oferte SSD vedem ce ne pot ei oferi, zic eu.

Nu am mai stat pe gânduri şi am intrat împreună cu soţul meu pe site unde am gasit promotii SSD Kingston. Ştiam firma Kingston este foarte bună şi am vrut plasăm imediat comandă însă nu ştiam ce SSD e mai bine alegem pentru pc-ul nostru. Aşa am sunat la numărul de telefon 0374.15.99.74 şi am aflat  avem nevoie de SSD KingstonmHyperX Savagenformat 2.5 inchi, SATA3, capacitate 120GB, dimensiune 69.9 x 100.1 x 7 mm .

 

Am plasat comanda telefonic şi acum aşteptăm vină SSD-ul -l instaleze soţul meu caci am aflat de la cei de la Media Dot ca este foarte usor de instalat, iar eu o  apuc din nou de treabă,  îmi termin lucrarea de licenţă la timp şi la viteză maximă de această dată!

Aşa am şi eu un PC la puterea HyperX!

Acest articol participa la proba cu numarul 12 din cadrul Sprin SuperBlog 2016.

 

Un răspuns la „Un PC la puterea HyperX!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *