Tiramisu

A trecut ceva timp d ecand nu am mai facut prajitura preferata a familiei mele si ma gandesc ca ar cam fi timpul sa ma apuc sa o fac de sarbatori.

Asa ca in primul rand ar trebui sa incerc sa mi-o amintesc si sa merg la cel mai apropiat magazin sa cumpar toate cele necesare prepararii aceste delicioase retete. Sunt foarte multe retete de Tiramisu insa eu o prefer pe aceasta in detrimentul celorlalte pentru ca mi se pare mult mai usor de preparat decat celelalte si mult mai ieftina din punct de vedere al ingredientelor.

Sa incepem cu ingredientele necesare:

4 oua,

5 linguri cu varf de zahar pudra

500 de ml de frisca

200 grame piscoturi

2 pachete Tiramisu de la Dr Oetker

1 pliculet zahar vanilat Dr. Oetker

200 ml de cafea proaspat preparata

Mod de preparare:

Se separa albusurile de galbenusuri si se pun in 2 boluri diferite. Galbenusurile se amesteca cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana ce acesta din urma se topeste complet.

Albusurile se bat spuma si se amesteca cu praful de tiramisu pana ce devine o compozitie omogena.

Frisca se bate tare si se amesteca cu galbenusurile . Aceasta compozitie se amesteca cu crema de tiramisu obtinuta din albusuri si praful de la Dr. Oetker.

Piscoturile se insiropeaza in cafeaua proaspat preparata si se aseaza intr-un vas. Turnam peste acestea crema de tiramisu ornam cu ciocolata de menaj rasa si adaugam la frigider. Dupa ce se intareste putin este gata de servit.

Este o prajitura care nu necesita foarte multa indemanare si nici prea mult timp dar in acelasi timp este foarte gustoasa si rafinata .

Din aceste motive o recomand cu drag tuturor celor care vor o prajitura buna cu care sa impresioneze pana si cei mai pretentiosi dintre pretentiosi.

Eu va doresc spor la treaba si in acelasi timp pofta buna!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *