Primul meu #jurnaldecalatorie

-Parle vous francais?

-Ce vrei sa spui? ii zic eu mirata, sotului meu la telefon.

-Pai…..am o surpriza pentru tine si nu voiam sa mai astept pana ajung acasa, tu apuca-te sa faci bagajele ca maine plecam in vacanta.

-Ce, cum, unde ,ce vrei sa-mi spui, unde sa plecam esti nebun? In mijlocul saptamanii, si….si cu copiii ce facem?si….proiectele mele si serviciul tau?

-Proiectele pot sa astepte 7 zile, de la servici mi-am luat concediu iar de copii se ocupa mama, e totul rezolvat,tu ocupa-te de bagaje si atat. Nu ai zis tu ca vrei sa vezi Parisul? Acum este cel mai bun moment sa calatorim!

–Spune-mi te rog detalii, vreau sa stiu tot, sa ma pregatesc,sa ma ocup de tot ce trebuie!

-Tu ocupa-te de bagaje, de restul m-am ocupat eu,tu nu ai auzit de circuite turistice pana acum? Asta e tot farmecul e totul aranjat, noi trebuie sa avem bagajele si sa ne prezentam la aeroport si mai departe vei vedea ce se va intampla. Nu mai pune atatea intrebari, Vorbim acasa cand ajung. Pa!

-Bine…pa!

Am facut repede bagajele, am pus haine, cosmetice si cel mai important o agenda in care sa trec impresii despre calatorie si sa fac primul meu #jurnaldecalatorie.

A ajuns sotul acasa mi-a aratat biletele de avion si mi-a spus ca nu a putut sa-mi refuze placerea de a vedea Parisul si a gasit atat de multe oferte circuite turistice si nu a putut rezista sa nu-mi faca o asemenea surpriza. Mi-a zis ca daca am fi fost studenti am fi beneficiat de o vacanta work and travel dar cum nu mai suntem trebuie sa ne multumim cu o vacanta speciala pentru familie.

ZIUA 1 Nu am dormit toata noaptea de emotii ,m-am gandit la bagaje la acte, la primul meu zbor cu avionul, la gandul ca in sfarsit voi vedea Parisul, Doamne ce greu a trecut noaptea asta ! La ora 03.00 AM suna telefonul e semn ca trebuie sa pornim la drum.Ca sa nu mai purtam de grija autoturismului personal l-am rugat pe tata sa ne duca pana la Aeroportul Otopeni. Am ajuns la timp sa ne intalnim cu ghidul apoi a urmat check in  Blue Air pentru destinatia mult visata, Paris. Ne-am urcat in avion. Iar emotii, urmeaza decolarea la ora 07:55 AM, mi se infunda urechile, imi strang sotul de mana si pornim. In avion nu am putut sa mananc nimic,din fericire nu au fost turbulente la 10.05 am aterizat pe aeroportul Charles de Gaulle, am ajuns in Paris trag aer in piept, radiez de fericire, imi vine sa topai dar nu vreau sa ma dau in spectacol.

E totul aranjat avem un program bine stabilit.

Am inceput deja sa vizitam. Am inceput cu  Versailles, vai ce frumos si impunator este Palatul Versailles,primul muzeu de istorie din Paris, un monument plin de istorie, fosta resedinta a regilor Frantei. In interiorul palatului am vizitat Galeria Oglinzilor locul unde s-a semnat Tratatul de la Versailles.

Am plecat de la palat spre La Defence. primul cartier european de afaceri unde se gasesc peste 60 de opere de arta care fac din La Defence un adevarat muzeu in aer liber .

Am plecat la un mic tur autocarul prin Paris  pe traseul : Gradinile Luxembourg, Universitatea Sorbona, Pantheonul, Cartierul Latin, Centrul Pompidou, Place Vendome, Opera, Place de la Concorde, Arcul de Triumf, Catedrala “Madelaine”si Turnul Eiffel.

Am ajuns in sfarsit la hotel, ne-am cazat si am despachetat bagajele. Suntem franti, dar a meritat am vazut atat de multe astazi.

ziua 2 Astazi am plecat in excursie pe Valea Loarei , am vizitat castelele Amboise si Chenanceaux, doua castele celebre si impunatoare si pe Valea Senei  si am vizitat castelul Fontainebleau.

ziua 3 – Astazi am vizitat Muzeul Louvre, am urcat in Turnul Montparnasse si am fost in  croaziera pe Sena.

ziua 4 – A venit momentul sa urcam in Turnul Eiffel ,trebuie sa recunosc ca mi-a fost putin teama sa urc cele 3 nivele insa cu ajutorul liftului urcarea a fost mult mai facila. Am mers sa vizitam Domul Invalizilor,locul unde se afla Mormantul lui Napoleon Bonaparte.  Am vizitat Catedrala Notre Dame care este sediul Arhiepiscopiei Parisului si Cartierul Montmartre unde se afla Basilica Sacre Coeur si Piata Pictorilor.

ziua 5 – Disneyland Paris locul in care toate dorintele devin realitate. Am vizitat cele 2 parcuri. In primul parc am vazut cum se fac desenele animate cat si piese celebre Disney. In al doilea parc ne-am distrat in toate nebuniile de acolo. Absolut superb, nu voi uita niciodata aceasta superba zi.DISNEY

ziua 6 – O noua excursie cu autocarul de data aceasta la Oceanul Atlantic.

Am vizitat Complexul muzeal Mont Saint Michelle .

ZIUA 7 Am servit micul dejun nostalgici, astazi ne intoarcem acasa, as mai fi stat aici o vesnicie, dar tot ce e frumos trebuie sa se termine pana la urma.

Am profitat de timpul liber pentru a merge la shopping . Am cumparat haine pentru noi cat si suveniruri si cadouri pentru prieteni si pentru familie.

A sosit momentul sa ne luam ramas bun de la Paris,ora 16.00  ne indreptam spre aeroport, decolam si in sfarsit ajungem la Bucuresti. Tata ne astepta deja la aeroport impreuna cu toata familia.

Acest articol participa la SuperBlog 2015.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *